pietricica turism

adrian botez tataAdrian Marin Botez a fost adus la Piatra-Neamţ, în ziua de 25 februarie, pentru a fi prezent la procesul de divorţ, deschis de soţia sa. Ţâţă nu a fost transferat în Arestul Poliţiei Neamţ, ceea ce înseamnă că imediat după ce a fost audiat de judecător, a fost dus, înapoi, la Penitenciarul Rahova, unde este deţinut. Tot pe 25 februarie, Ţâţă ar fi trebuit să sompară şi în faţa unui complet de judecată de la Tribunalul Neamţ, unde a fost termen în procesul cu fiul karatistului Paul Pintilie. Instanţa a dispus începerea judecăţii „privind pe inculpaţii Marin Botez Adrian, Lazăr Daniel, Mazilu Vasile Sorin, Bălaşa Teofil, Ştirbu (fost Zavate) Ioan, Acozmei Costel, Savu Florin Mircea, Enache Ioan Mădălin, Carabulea Ionel”, iar la penultimul termen a dat amânare tocmai pentru a asigura prezenţa lui Ţâţă la proces. La vremea aceea, în ianuarie 2015, Botez era în Arestul Poliţiei Capitalei, unde a fost încarcerat după ce-a fost prins într-un motel din Cluj. A fost citat, conform procedurilor, la “locul de detenţie”, numai că, între timp, fiind condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru tentativa de omor comisă asupra lui Dumitru Mironescu, a fost transferat la Penitenciarul Rahova . Acum Tribunalul Neamţ trebuie să-l citeze la noul loc de detenţie, pentru a putea fi prezent în faţa judecătorilor la următoarea şedinţă.
Dosarul a intrat pe rolul instanţei pe 18 iulie 2013 şi a avut primul termen la începutul lunii august. Ţâţă şi cei 8 prieteni au săi s-au certat într-un club cu băiatul karatistului Paul Pintilie. Când s-a simţit în pericol, Claudiu Pintilie l-a sunat pe tatăl său, care i-a venit în ajutor şi totul s-a sfârşit cu o bătaie generalizată, dar inegală, pentru că erau doi contra opt. Fiind vorba despre Ţâţă şi gruparea lui, dosarul a fost preluat de DIICOT, iar cercetările încadrate la „iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup”, motiv pentru care ancheta a durat foarte mult.

Cât despre procesul de divorţ, acesta este un fel de „second- hand”. În 2010, Ţâţă a reclamat-o pe Ioana Marin Botez şi a cerut, în instanţă, desfacerea căsătoriei. În 2012, judecătorii au constatat că a intervenit perimarea cererii. În decembrie 2014, lucrurile s-au schimbat, în sensul că Ioana Marin Botez are calitatea de reclamant, iar Adrian Marin Botez – calitatea de pârât. Următorul termen a fost stabilit pentru ziua de 22 aprilie. (C. MIRCEA)