pietricica turism

arme braconajArme identificate

Urmare a unor activități specifice organizate pe raza comunei Izvoru Berheciului, de polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian împreună cu lucrători din cadrul serviciului arme substanțe pericoase și cei de la serviciul de acțiuni speciale, la data de 24 februarie 2015, s-a identificat la locuințele a doi bărbati din localitate, două arme deținute ilegal, astfel: o armă letală cu destinaţia vânătoare, lisă, calibrul 12, cu cocoaşe, având ţeava în lungime de 43 cm şi o armă cu aer comprimat, model 610, calibrul 4,5 mm, arme ce fac parte din categoria armelor neletale supuse autorizării, şi 3 cartuşe cu alice, calibrul 12. De asemenea, de la locuinţa unuia din suspecți au fost ridicate mai multe bunuri, respectiv bormaşini, flexuri, motocositoare, a căror provenienţă nu a putut fi justificată. În cauză se efectuează cercetări în sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prev. şi ped. de art. 342 alin. 1, 2 C.P. şi contrabandă calificată, faptă prev. şi ped. de art. 271 din Legea 86/2006, cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.P. Armele şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi dispusă o expertiză criminalistică balistică. La finalizarea cercetărilor va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Autori de furt prinși

În noaptea de 19/ 20 februarie 2015, autori necunoscuți au sustras din locuința în construcţie a unei familii, din comuna Tg. Trotuş, jud. Bacău, mai multe bunuri în valoare totală de 2500 lei. Urmare a cercetărilor efectuate la data de 24.02.2015 au fost identificaţi autorii furtului ca fiind doi tineri de 22 respectiv 23 ani, de la care au fost recuperate în parte bunurile sustrase și restituite părţii vătămate. Pe numele celor doi au fost dispusă continuarea cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de furt conform art. 228-229 Cp. Dupǎ definitivarea cercetǎrilor, dosarul penal urmeazǎ a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti cu propuneri legale.

Transporta deșeuri feroase fără documente

A fost despistat la data de 24 februarie a.c., de o patrulă de poliție în zona zona ”Pasarelă Rădeana”, din municipiul Oneşti, un tânăr de 34 ani din comuna Ștefan Cel Mare județul Bacău care transporta cu autoturismul proprietate cantitatea de 640 kg deşeuri feroase, fără documente legale. A fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 lei conform prevederilor Legii nr. 12/1990, iar cantitatea de deşeuri feroase a fost predată pe bază de dovadă la S.C. REMAT S.A. Bacău , filiala Oneşti.

Îi suna un telefon străin în buzunar

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt și s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă, pentru o tânără de 24 de ani, care în ziua de 23 februarie 2015, a sustras un telefon mobil din geanta unei alte tinere în magazinul unei societăți comerciale din municipiul Bacau. Din cercetări a rezultat că suspecta profitând de neatenția părții vătămate, a sustras telefonul mobil din buzunarul lateral al genții acesteia, l-a introdus în buzunarul gecii cu care era îmbrăcată, după care s-a îndepărtat în grabă. Partea vătămată sesizând imediat disparția telefonului a reușit să imobilizeze suspecta cu ajutorul altor clienți din magazin și a solicitat restituirea telefonului. Suspecta a negat comiterea faptei, dar partea vătămată a rugat o persoană sa apeleze numărul ei de telefon , telefon ce a sunat în buzunarul suspectei.

Accident la Sănduleni

În dimineața zilei de 22.02.2015, ora 10.30 o patrulă de poliție rutieră, în timp ce executau serviciul de patrulare şi control trafic pe DN11, în localitatea Sănduleni, jud Bacău, pe un drum lateral, lîngă DN 11, în afara localităţii Sănduleni, au identificat un autoturism cu numere de înmatriculare eliberate de autoritățile spaniole, grav avariat, lîngă care se afla un tânăr. În urma verficărilor s-a stabilit că tânărul în vârstă de 22 ani, din localitatea Sănduleni, în dimineaţa zilei de 22.02.2015, în jurul orei 03.30, în timp ce conducea autoturismul proprietate, pe DN11, cu direcţia de mers Oneşti – Bacău, ajuns la km 155+500 m, înafara localităţii Sănduleni, a pierdut controlul direcţiei, datorită neadaptării vitezei în curbă la dreapta şi s-a răsturnat pe partea dreaptă a direcţiei de mers în afara părţii carosabile. Tânărul a declarat că în urma accidentului nu a suferit leziuni sau vătămări corporale şi nu a solicitat să fie condus la o unitate medicală. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.11 mg/l alcool pur în aer expirat şi nu a solicitat să-i fie recoltate probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind sancţionat contravenţional cu amendă conf.art.123, lit.b, din HG 1391/2006 şi art. 102, al.3, lit a din OUG 195/2202R. A fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Bărbat surprins la furat

O patrulă de sigurață publică din cadrul Secției 5 Rurală Răcăciuni, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu în seara zilei de 24.02.2015, in jurul orelor 23.20, a surprins în interiorul unei locuințe nelocuite de pe raza comunei Orbeni, un bărbat de 32 ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, ce intenționa să sustragă bunuri. Din primele verificări a rezultat că locuinta este nelocuita de aproximativ 3 ani, proprietara fiind plecata la munca in Italia.Totodata s-a stabilit ca suspectul a patruns in locuinta respectivă cu intentia de a sustrage bunuri. A fost intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infracțiunii de tentativa la infractiunea de furt calificat, fapta prev si ped de art 38 raportat la art 228-229 alin 1 lit b si d Cod Penal, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se propune solutie legala prin Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a suspectului.

Biroul de Relaţii Publice IPJ Bacău