Astăzi, 21 martie, în județul Neamț au fost testate pozitiv la coronavirus 59 de persoane în plus față de ieri. La nivel național au fost confirmate 4.267 cazuri noi după efectuarea a 20.392 de testări:   „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.073 de teste RT-PCR (8.736 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.337 la cerere) și 5.319 teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Rata de infectare a urcat astăzi până la 1,93 la mie la nivelul județului. În schimb, numărul localităților unde sunt cele mai multe cazuri active a rămas la 9, astăzi. Comuna Crăcăoani este singura intrată în zona roșie, incidența depășind 3 la mie după ce au fost confirmate infectate 13 persoane. Comuna Gherăești are mai puține cazuri active (18) și a ieșit din zona critică.

În municipiul Roman se menține o rată peste 4 la mie (sunt 297 cazuri active), în vreme ce în municipiul Piatra-Neamț incidența a crescut ușor până la 2,59 la mie (292 cazuri active).

Focarul Covid de la Spitalul Târgu Neamț, unde au fost confirmate 10 cadre medicale din secția Medicină Internă, a urcat rata până la 1,26 la mie, fiind în total 29 cazuri active. În schimb, stingerea focarului din căminul privat pentru bătrâni din orașul Bicaz a dus la scăderea rapidă a incidenței infectărilor și astăzi rata se situează la sub 2 la mie (doar 16 cazuri active). În județul Neamț au fost declarate noi focare în câteva instituții: „Au fost depistate focare COVID-19 în două primării – 8 cazuri, într-o instituție publică – 7 cazuri, la un complex de servicii pentru copii din Piatra-Neamț – 5 cazuri și la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț – 10 cazuri”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț. Săptămâna aceasta au fost confirmate pozitiv 14 cadre didactice, 26 elevi și 4 persoane din categoria personal auxiliar. Au fost suspendate cursurile online la 14 clase din învățământul primar și preșcolar pentru două săptămâni, conform DSP Neamț.

Astăzi rata de infectare din fiecare localitate este:

rata trend 21mar

La nivel național, de ieri și până astăzi s-au înregistrat 76 decese la pacienți spitalizați. GCS a mai comunicat că spitalele au raportat astăzi 11.897 de pacienți pozitivi internați, dintre care 1.334 în secțiile ATI.

C.I.

Articolul precedentPolițist rutier prins când dădea șpaga înapoi : 3200 de lei
Articolul următorIncendiu la o gospodărie din Roznov