Un agent de poliție rutieră de la Piatra-Neamț a fosr reținut când tocmai returna suma de 3200 de lei unui om căruia îi promisese că-l scapă de un dosar penal de alcoolemie. Polițistul îi promisese ca va interveni pe lângă personalul de la Serviciul de Medicină Legală Neamț.

Astfel, din verificările efectuate de polițiștii anticorupție din cadrul D.G.A. – Neamț, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a pretins și primit de la o persoană cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehiicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică peste limita legală, suma totală de 3.200 lei pentru a interveni pe lângă personalul medical de la Serviciul de Medicină Legală Neamț. Scopul intervenției era acela de a determina personalul medical să rețină o concentrație alcoolică mai mică în sânge, astfel încât fapta săvârșită să fie calificată drept contravenție. Ulterior, la data de 20 martie a.c., agentul de poliție a returnat banii persoanei care a formulat denunțul. Procurorul de caz a dispus ieri măsura reținerii pentru 24 de ore a polițistului, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Ordonanța de reținere expiră în această seară (21 martie) și până atunci Tribunalul Neamț va trebui să decidă dacă îl arestează preventiv pe polițist sau dispune o altă măsură ăn privința lui.

C.M.

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul învinge şi Miroslava şi se apropie de fruntaşe; O nouă înfrângere pentru Bradu Borca
Articolul următorNeamț spre de 2 la mie rată: alte 59 de persoane testate pozitiv și mai multe focare Covid