reclama autocenter

etilotestUn bărbat de 42 de ani din Roman, şofer la o firmă de transport persoane, a fost prins beat la volan, în seara de 4 mai. Poliţiştii l-au oprit la ultima cursă, la ora 23:20 şi, pentru că părea cam „vesel” pentru un om după o zi de muncă, l-au testat. Surprinzător pentru un şofe profesionist, care poartă responsabilitatea siguranţei pasagerilor, omul era băut, aşa că a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În autobuz erau 3 pasageri.

„Polițiștii au reținut permisul conducătorului auto și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Bărbatul riscă o pedeapsă de la 2 ani la 7 ani de închisoare având în vedere de circumstanțele în care a săvârșit fapta conform art. 336 alin. 3 din Codul Penal”.

Poliţiştii le reamintesc şoferilor că alcoolul le diminuează capacitatea de a conduce, le reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive. Conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri riscante sau iau virajele periculos.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru cei care se urcă la volan având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Fosta conducere a Ambulanţei se reuneşte la Spitalul Bicaz
Articolul următorLIGA I: Massone a trimis 5 jucători la echipa a doua
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.