0:00

NEAMŢ: Simulare de incendiu cu victimă la Mănăstirea Almaş. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei autospeciale de pompieri, autoscara şi o ambulanţă SMURD au trecut, în viteză, astăzi, 12 martie, spre Mănăstirea Almaş, iar o asemenea desfăşurare de forţe i-au pus pe gânduri pe cei care au asistat la deplasare. Din fericire, nu era decât o simulare cu tema „Acţiunea Detaşamentului Piatra Neamţ în cazul producerii unui incendiu la un obiectiv de cult”.

„Conform scenariului, la ora 11, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la mansarda unei clădiri cu birouri şi chilii din incinta Mănăstirii Almaş şi că o persoană este surprinsă de incendiu”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

”Persoana respectivă şi-a pierdut starea de conştienţă din cauza fumului, dar a căzut într-un loc la care focul nu ajunsese. A fost salvată de pompieri, preluată apoi de paramedici şi transportată la spital”.

Simultan cu acţiunea de salvare, o parte din cei 18 subofiţeri care au participat la simulare, au stins incendiul, cu sprijinul pompierilor voluntari din comuna Gârcina şi al vieţuitorilor din mănăstire. Nu s-a refulat apă decât pe acoperişul clădirii de chilii, nu şi pe mănăstirea în sine, care este monument istoric.

„Exerciţiul a avut ca scop reamintirea modului de acţiune -antrenare în condiţiile obiectivului pentru toţi cei care participă la gestionarea unui incendiu la acest obiectiv – personalul mănăstirii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Gârcina şi pompierii militari”, a mai precizat slt. Andrei Grancea. (C. MIRCEA)

NEAMŢ: Simulare de incendiu cu victimă la Mănăstirea Almaş. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

NEAMŢ: Simulare de incendiu cu victimă la Mănăstirea Almaş. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

NEAMŢ: Simulare de incendiu cu victimă la Mănăstirea Almaş. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentNEAMŢ: Veste proastă pentru Gheorghe Ştefan: judecătorii nu-l lasă acasă!
Articolul următorNEAMŢ: 195 de copii au fost încadrați în grad de handicap în februarie 2015
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.