aleho
pietricica turism

stefan la dna 02Deşi avocata primarului suspendat de Piatra-Neamţ era optimistă în privinţa şanselor pe care le are clientul ei de a primi arest la domiciliu, instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis ca Gheorghe Ştefan să se întoarcă în Arestul Poliţiei Capitalei. Hotărârea poate fi, însă, contestată şi, cel mai probabil, săptămâna viitoare va fi termen pentru judecarea contestaţiei.

„Păcat! Eu am tot sperat într-o altă soluţie”, a spus avocata Felicia Adiaconiţei.

Gheoghe Ştefan este arestat de pe 29 octombrie 2014 şi este singurul din cei patru inculpaţi din dosarul Microsoft care se află încă după gratii. Pe măsură ce ceilalţi au colaborat în anchetă şi au făcut declaraţii complete, au primit arest la domiciliu. Chiar şi Dorin Cocoş care, însă, mai avea un mandat de arestare valabil emis pe numele lui, în dosarul Bica, aşa că tot n-a ajuns acasă.

De-a lungul anchetei, Ştefan a recunoscut o parte din mită şi faptul că a finanţat campaniile electorale. Se pare, însă, că declaraţiile sale constituie doar o parte a adevărului pe care vor să-l audă procurorii DNA. Actualul mandat de arestare expiră pe 27 martie şi este posibil ca DNA să facă o nouă cerere de prelungire către Înalta Curte. (C. MIRCEA)