DCIM103GOPRO„Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ împotriva sentinţei civile nr. 156 pronunţată la data de 07.02.2014 de Judecătoria Bicaz. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul următor: Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ să plătească reclamantei S.C. Durău S.A. suma de 183.810,7 lei, la care se va adăuga dobânda legală calculată începând cu luna iulie 2005 şi până la achitarea integrală a debitului, cu titlul de despăgubiri pentru lipsa de folosinţă aferentă încăperilor numerotate 4, 5, 6, 7 şi 8 pe schiţa anexă a raportului de expertiză construcţii întocmit de expert Grigorean Elena (fila 116 ds. fond), în locul sumei de 411.424,21 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de reclamanta S.C. Durău S.A împotriva aceleiaşi sentinţe. Irevocabilă”.

Aşa sună sentinţa Tribunalului Neamţ, care a soluţionat litigiul dintre Consiliul Judeţean şi SC Durău SA. Însă, Serviciul Salvamont nu va fi evacuat din spaţiu, ci se va muta în noua bază, după ce va fi construită de acelaşi Consiliul Judeţean.

„Am primit în urmă cu câteva zile o adresă din partea Serviciului juridic al CJN prin care eram înştiinţaţi că procesul care viza dreptul de proprietate asupra Bazei Salvamont Dochia, în care SC Durău SA solicita, printre altele, evacuarea Salvamont din spaţii a fost câştigat şi este definitivă”, a precizat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

„Adresa oficiului juridic al CJN ne punea în vedere să dăm curs deciziei instanţei şi în consecinţă să evacuăm baza. În acest sens, dar şi din cauza unor disfucţionalităţi operative ale serviciului, acumulate în timp, am avut, ieri, la iniţiativa d-lui preşedinte Iacoban, o întrevedere la care a participat şi dl. Manoliu, în calitate de coordonator al activităţii. S-au clarificat multe dintre problemele existente şi s-au căutat de comun acord soluţii viabile, chiar dacă pentru unele rezolvarea cere timp îndelungat . Existenţa unei baze de salvare într-o zonă aflată la aproape 2.000 metri şi tranzitată anual de peste 45.000 de turişti este capitală şi obligatorie, responsabilitatea fiind şi mai mare atunci când CJN administrează zona prin DAPNC. Au fost prevăzute în bugetul judeţului sumele necesare pentru proiectarea unei baze noi de salvare şi a unui heliport pentru a putea beneficia de suport aero în cazurile grave pentru care transportul – care înseamnă coborârea pe o diferenţă de nivel de 1.000 metri este mai şocogenă chiar decât accidentul în sine. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu proprietarul SC Durău SA şi pentru a asigura un climat normal de siguranţă a turiştilor care vizitează Masivul Ceahlău, vreau să vă informez că nu va avea loc momentan nicio evacuare şi Baza Salvamont Dochia îşi va continua activitatea normal, cel puţin până la definitivarea construcţiei noii baze. SC Durău a mai precizat că doreşte să vină în ajutorul unei instituţii care asigură un climat turistic normal şi ne-a confirmat că nu doreşte în niciun mod vicierea activităţii derulate de noi, atât ca prevenire a accidentelor , cât şi ca informare şi operaţiuni de salvare. În final, am convenit ca ulterior să semnăm un acord juridic în acest sens”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: BAO ROMAN – 25 de ani!
Articolul următorUPDATE Ce a spus Udrea la ieşirea de la DNA?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.