elena udrea catuseUPDATE: Deputatul de Neamţ Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, a fost scoasă, marți noaptea (10 februarie), cu cătușe la mâini din sediul DNA, ea fiind reținută de procurori în dosarul Microsoft.

„Poți pune cătușe Elenei Udrea, dar nu poți pune cătușe adevărului „, a afirmat deputatul referitor la întrebarea dacă i-au fost puse cătușe. Poliţiştii s-au dovedit totuşi gentlemeni, scoţându-i cătuşele în maşină: Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătuşe, lucru care s-a văzut când a ieşit din maşina Poliţiei, deşi la ieşirea din sediul DNA ea era încătuşată.

FOTO: Agerpres

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, deputatul de Neamţ Elena Udrea a fost reţinută, marţi seară (10 februarie), de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Udrea va fi dusă în arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca miercuri, 11 februarie, să fie prezentată judecătorilor de la instanţa supremă cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în dosarul Microsoft. Udrea a venit marţi, în jurul orei 12:00, la DNA, după ce a fost citată de procurori, în urma avizelor de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute, în care este acuzată de fapte de corupţie. Elena Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legatură cu derularea contractului e-Romania) şi fals în declaraţii de avere. În 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft. În 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă a deputatului, arătând că a încălcat dispoziţiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Articolul precedentNEAMŢ: Salvamontiştii nu vor fi evacuaţi de la Dochia
Articolul următorBACĂU: Percheziţii la hoţi din locuinţe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.