0:00

Neamț: Razii pe șosele, amenzi de 130.000 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn weekend-ul precedent, în perioada 18-20 noiembrie 2022, poliţiştii rutieri au fost prezenți în trafic, în cadrul unei acțiuni ce a vizat „combaterea principalelor cauze generatoare de accidente”. Oamenii legii au respectat “tradiția“ săptămânilor anterioare, având în vedere faptul că în ultimul timp în Neamț au avut loc multe accidente grave, inclusiv mortale.

Nici de această data nu au lipsit vitezomanii ori șoferii bețivi. “În urma activităților desfășurate au fost aplicate 237 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu valoare totală de aproximativ 130.000 lei. Dintre acestea, 136 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 4 conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice și 97 pentru alte abateri la regimul rutier“, anunță Poliția Neamț.

37 de șoferi au devenit pietoni după ce le-a fost reținut permisul de conducere, fiind constatate și 4 infracțiuni la regimul rutier.  Unul din cei prinși în abatere a fost un romașcan de 40 de ani, tras pe dreapta, pe 20 noiembrie, în jurul orei 18:10, deoarece vorbea la telefon în timp ce conducea  și nu folosea un dispozitiv tip “mâini libere“. Verificările au stabilit că omul avea suspendat dreptul de a conduce din iulie 2022, fapt pentru care s-a ales cu un dosar penal.

(G. S.)

Articolul precedentPensiile cresc de la 1 ianuarie
Articolul următorAm trăit să o vedem și pe asta, facturi la energie electrică pot fi plătite în rate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.