Am trăit să o vedem și pe asta, facturi la energie electrică pot fi plătite în rate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn proiect de act normativ prevede că persoanele cărora furnizorul de energie electrică nu le-a emis facturi de mai multe luni și ar avea probleme în a achita facturi de valori mari, ar putea plăti în rate, fără nici un fel de penalitate. Este vorba despre modificări ce urmează a fi aduse ordonanței pe energie, emisă încă din luna septembrie, dar care este încă ajustată de Guvern.

Prevederea trebuie să treacă prin comisia de specialitate, cea de industrii din Camera Deputaților, iar apoi se trece la vot. „Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni”, a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Pentru că se preconizează faptul că aceste facturi vor fi imposibil de achitat integral, se prevede ca plata să se poată face în 3 sau 6 rate, fără penalități.

De la 1 ianuarie 2023, pentru calculul facturilor la energie electrică dispare raportarea la consumul de anul trecut, față de care se face și plafonrea. Cei mai avantajați vor fi consumatorii care își vor citi lunar indexul și-l vor trimite furnizorului. Astfel, vor plăti exact cât au consumat și vor evita facturile estimate, unde pot fi valori mai mari decât cele reale.

(G. S.)

Articolul precedentNeamț: Razii pe șosele, amenzi de 130.000 lei
Articolul următorLansare de carte la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.