0:00

Neamț: Rata de infectare comunitară și cea totală pe fiecare localitate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 20 octombrie, a fost dată, după mult timp, situația detaliată cu numărul persoanelor infectate Covid pe fiecare localitate din județul Neamț.

Informațiile furnizate de Prefectura Neamț cuprind cifre reieșite în urma analizei făcute de Direcția de Sănătate Publică Neamț pe ultimele 14 zile. Rata de infectare este calculată distinct pe focarele închise – din spitale, centre socio-medicale și centre rezidențiale – de cea care există în fiecare comunitate. Se poate observa că rata totală include și cazurile din focare, iar în unele localități este mult mai mare decât transmiterea comunitară.

Deciziile de carantinare care se iau au în vedere, conform regulilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică, rata de infectare în comunitate. Așa este cazul comunelor Tarcău – care are o rată comunitară de 3,54 cazuri la mia de locuitori – și Tașca – unde incidența comunitară este de 10,03 la mie. CJSU Neamț a decis astăzi ca aceste două comune să intre în carantină pentru 14 zile, începând cu 21 octombrie, de la ora 8, potrivit mesagerulneamt.ro .

Raportarea incidenței de DSP Neamț se face pe baza numărului de locuitori din fiecare localitate furnizat de Evidența Populației, în acest caz pe cifrele existente la data de 19 iulie 2020.

20oct cjsu incidenta 20.10.2020

C.I.

Articolul precedentMugur Cozmanciuc: Guvernul PNL a asigurat sumele pentru salariile de la DGASPC
Articolul următorPSD și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare