0:00

NEAMŢ: Primăria Piatra a învins CJAS – Medic de familie în Speranța, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă aproape un an și jumătate de eforturi, corespondențe interinstituționale și muncă de lămurire, Primăria Piatra Neamț a repurtat o victorie în fața Casei județene de Asigurări de Sănătate și a obținut acordul pentru înființarea un cabinet medical, cu tot cu medicul de familie corespunzător. Discuțiile pe acest subiect au pornit prin toamna lui 2013, când nici măcar centrul de permanență din cartierul de la izvoare nu era gata. oficialii primăriei doreau atât centrul de permanență, cât și un medic de familie pentru ca asistența de specialitate să fie asigurată non-stop pentru cei aproape 1.500 de locuitori din zonă. În ianuarie 2014, centrul de permanență a fost inaugurat, dar cabinetul cu medic de familie a fost amânat sine die, întrucât Casa de Asigurări nu a considerat oportună apariția sa, mai ales că, prin asta, se luau pacienții de la alți medici de familie, cărora le era afectat astfel venitul per capita.

Acum, viceprimarul Aurelia Simionică anunță că a izbândit: CJAS Neamț a fost de acord, urmează să fie desemnat medicul de familie care să presteze la Izvoare. Cel mai probabil, își va începe activitatea de luna viitoare.

NEAMŢ: Primăria Piatra a învins CJAS – Medic de familie în Speranța, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Cabinetul medicului de familie va funcționa în incinta centrului de permanență. În acest fel, cu medicul de familie și cu centrul de permanență acolo, locuitorii din Speranța vor avea asistență medicală asigurată 24 de ore din 24: de la 8 la 15 prin medicul de familie, de la 15 la 8 a doua zi și în week-end-uri prin centrul de permanență. Consider că este un lucru foarte bun, având în vedere că ei erau arondați la cabinete medicale prin tot orașul, pe unde au nimerit și ei la doctori. la fel intenționăm să facem și în cartierul Văleni, unde centrul de permanență este aproape de finalizare – se dădea cu var zilele trecute și tocmai ce am semnat lista pentru dotări. Vom încerca și aici să venim în sprijinul locuitorilor, fiindcă este o comunitate destul de mare și e dificil să ajungă la un medic tocmai în oraș. Mai ales când e vorba de urgențe sau de tratamente”, a declarat Aurelia Simionică. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentNEAMŢ: ATENŢIE PĂRINŢI! Aglomeraţie la Pediatrie
Articolul următorNEAMŢ: Şeful CJ invită Primăria Târgu Neamţ la Berlin şi Chişinău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.