0:00

NEAMŢ: ATENŢIE PĂRINŢI! Aglomeraţie la Pediatrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț au ajuns, în ultimele zile, foarte mulți copii cu infecții respiratorii și gastroenterite. Aceste două probleme medicale sunt cele mai răspândite printre micuții internați recent. Ceața care s-a lăsat, zilele acestea, peste județul Neamț, dar și colectivitatea, care este un mediu propice pentru răspândirea virușilor, a umplut pediatria. Sunt de evitat, în această perioadă, locurile de joacă, spațiile aglomerate, până și magazinele.

Gastroenterita, care este o inflamație a stomacului și intestinului, ce se manifestă prin tulburări digestive, grețuri, vărsături, crampe abdominale și diaree, dă mari bătăi de cap părinților cu copii mici, în general. Gastroenterita este cauzată de rotavirus și este cea mai frecventă boală în primii ani de viață și extrem de contagioasă. Cu cât copilul este mai mic, cu atât riscurile bolii cresc. Mai ales acum, iarna, anotimpul prielnic acestui virus.

Sfatul medicului: „Trebuie evitate locurile de joacă, spațiile aglomerate, pentru că nu doar copiii se pot îmbolnăvi, ci și adulții. Ceaiul cu lămâie, propolisul, acolo unde nu sunt alergii sunt foarte bune pentru a preveni atât infecțiile respiratorii, cât și gastroenteritele. Ceața accentuează terenul atopic, alergiile, copii cu astm sau cu laringite sunt cei mai afectați. Sunt predispuși să facă inflamații acute în perioada aceasta”.

Articolul precedentNEAMŢ: HCM Roman joacă duminică cu CSM Ploieşti
Articolul următorNEAMŢ: Primăria Piatra a învins CJAS – Medic de familie în Speranța
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.