0:00

NEAMŢ: Primăria le stinge lumina romaşcanilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăria Municipului Roman s-a alăturat şi în acest an evenimentului Earth Hour – Ora Pământului, care a ajuns la a VII-a ediție, anunţă instituţia pe pagina proprie de Facebook. Romaşcanii sunt invitaţi să stingă luminile pe 28 martie, la ora locală 20:30, alături de alte 7.000 de orașe din peste 162 de țări.

Ediţia din acest an, care se desfăşoară sub motto-ul: „Dăruiește naturii din energia ta”, se va derula astfel la Roman:

1. în intervalul orar 20: 30-21:30 se va întrerupe iluminatul public pe E85, pe sectorul Hotel Roman Plaza – Giratoriu Florilor.

2. În noaptea de 28.03.2015 spre 29.03.2015 se va întrerupe iluminatul ornamental la obiectivele municipale: Sediul central al Primăriei Municipiului Roman, Casa căsătoriilor, Poliţia Locală Roman, Biblioteca municipală, Muzeul de Artă, Vila Calistrat Hogaş, Stejarul Unirii – Smirodava, Statuia Ştefan de Mare – sens giratoriu Favorit, Casa de Cultură.

3. De la 20:30 la 21:00 va avea loc marşul candelelor, cu plecare de la Giratoriul Florilor şi de la Hotel Roman Plaza spre punctul de întâlnire Piaţa Roman-Vodă.
4. În intervalul orar 21:00-21:20 se va prezenta un exerciţiu demonstrativ cu făclii – de către Clubul BAO şi un moment artistic susţinut de reprezentanţi ai Şcolii de Artă Sergiu Celibidache.
NEAMŢ: Primăria le stinge lumina romaşcanilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informații5. După aceste momente se vor premia de către primarul municipiului cele 9 instituţii de învăţământ din Roman, care au participat la concursul local – „Colectăm deşeuri de ambalaje” (desfăşurat în perioada 23-27 martie 2015), competiţie iniţiată de Primăria Roman pentru popularizarea colectării selective a deşeurilor, ca participare la ediţia a III-a a competiţiei naţionale Oraşul Reciclării coordonată de EcoRom Ambalaje Bucureşti.

6. La finalul evenimentului se vor lansa lampioane şi se vor aprinde vulcani cu scântei.
Earth Hour este un moment care propune o schimbare continuă, zi de zi, de atitutudine şi comportament, promovând reciclarea, mişcarea în aer liber, activităţile sportive, reducerea consumului inutil de energie sau resurse, precum şi trecerea la sursele regenerabile de energie şi schimbarea obiceiurilor de consum. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Fostă directoare de la Urban, condamnată definitiv
Articolul următorNEAMŢ: POPADIUC şi TĂBĂCARIU, evoluţii apreciate la Naţionala U21
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.