POPADIUC
POPADIUC

Jucătorii Ceahlăului, Doru Popadiuc şi Sorin Tăbăcariu, au evoluat la naţionala României U21 în victoria cu 3 – 0 împotriva Islandei, de joi după-amiază, 26 martie, de la Târgu Mureş. Tăbăcariu a jucat o repriză întreagă, înlocuindu-l la pauză pe Cristea, iar Popadiuc a intrat în minutul 66 în locul lui Păun. La naţionala U21 a fost convocat şi Ştefănescu, dar nu a fost utilizat în acest meci de selecţionerul Cristian Dulca.

Echipa națională de fotbal rezervată tinerilor sub 21 de ani, a dispus de Islanda cu 3 – 0, la Târgu Mureș, într-un meci amical decis de golurile lui Cristian Puşcaş (‘9, ’51), atacantul de 18 ani al lui Internazionale Milano și Alexandru Mitriţă (’48), mijlocașul de 20 de ani de la Viitorul Constanța.

Tricolorii, care nu au avut nicio emoție în acest joc, vor întâlni și reprezentativa similară a Ciprului, tot la Târgu Mureș, în data de 31 martie.

România: 12. Valentin Cojocaru (căpitan) – 2. Robert Hodorogea, 3. Bogdan Țîru, 5. Deian Boldor (15. Dragoş Nedelcu, ’79), 4. Steliano Filip (14. Florin Aniţoiu, ’80) – 6. Iulian Cristea (16. Sorin Tăbăcariu, ’46), 8. Lucian Ion (13. George Miron, ’80) – 7. Alexandru Păun (17. Doru Popadiuc, ’66), 10. Alexandru Mitriţă (20. Andrei Ivan, ’72), 11. Dorin Rotariu (18. Andrei Cerlinca, ’46) – 9. George Puşcaş (19. Alexandru Tudorie, ’72). Selecţioner: Cristian Dulca.

Selecționerul Cristi Dulca și-a exprimat speranța ca atitudinea elevilor săi să nu se schimbe la jocurile următoare. ”Sunt mulţumit de scor şi atitudine. A fost primul meu meci pe banca naţionalei de tineret, mă bucur că am câştigat la debut. Urmează meciul cu Cipru, îmi doresc să menţinem aceeaşi atitudine în joc. Am încercat să rulez tot lotul, ne-a permis şi scorul. Trebuie să rămânem modeşti, pentru că avem un parcurs greu. Urmează amicalul cu Cipru, după care avem primul meci important, cu Armenia. M-aş bucura ca toţi jucătorii de la tineret să ajungă la echipa mare, pentru că suntem o anticameră pentru seniori. Mă bucur că Puşcaş a marcat, a crescut foarte mult în joc, este la Inter, are parte de antrenamente serioase şi el este un băiat serios”, a declarat și Cristi Dulca la DigiSport.

Naționala under 21 va începe partidele de calificare la Euro 2017 în data de 16 iunie, pe teren propriu, în compania Armeniei. Echipa pregătită de Cristi Dulca face parte din grupa 5, alături de Bulgaria, Danemarca, Țara Galilor și Luxemburg. (ZCH NEWS)