isj 2014Concursul naţional de creaţie literară ”Tinere condeie”, desfășurat sub patronajul Ministerului Educației și Uniunea Scriitorilor, în această vară, și-a desemnat câștigătorii, după o selecție ce a vizat 1.400 de calificați la faza finală. Printre câștigătorii din acest an s-au numărat și 4 eleve din Neamț.

Iuliana Ciocârlan, de la Colegiul Naţional ”Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ şi Lavinia Maxim, de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamţ au obţinut premiul I şi vor participa la Tabăra Naţională de Creaţie de la Muncel (Iaşi), care se va desfăşura în perioada 7-11 septembrie.

Corina Mazilu, de la CN ”Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ şi Ioana Zaharia, de la Colegiul Naţional ”Roman Vodă” din Roman au obţinut fiecare câte o menţiune.

Potrivit organizatorilor, „concursul ”Tinere Condeie” este o formă de evaluare şi valorificare a talentului şi capacităţii creatoare a elevilor în domeniul literar”. Concursul se desfăşoară anual, pe etape (locală, judeţeană şi naţională) şi se adresează tuturor elevilor iubitori de literatură din clasele VII-XII, membrii ai cenaclurilor literare din şcoli generale, licee, palate şi cluburi ale copiilor. (M.T.)