Neamț: Patru ”Tinere condeie” apreciate pentru creație literară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConcursul naţional de creaţie literară ”Tinere condeie”, desfășurat sub patronajul Ministerului Educației și Uniunea Scriitorilor, în această vară, și-a desemnat câștigătorii, după o selecție ce a vizat 1.400 de calificați la faza finală. Printre câștigătorii din acest an s-au numărat și 4 eleve din Neamț.

Iuliana Ciocârlan, de la Colegiul Naţional ”Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ şi Lavinia Maxim, de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamţ au obţinut premiul I şi vor participa la Tabăra Naţională de Creaţie de la Muncel (Iaşi), care se va desfăşura în perioada 7-11 septembrie.

Corina Mazilu, de la CN ”Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ şi Ioana Zaharia, de la Colegiul Naţional ”Roman Vodă” din Roman au obţinut fiecare câte o menţiune.

Potrivit organizatorilor, „concursul ”Tinere Condeie” este o formă de evaluare şi valorificare a talentului şi capacităţii creatoare a elevilor în domeniul literar”. Concursul se desfăşoară anual, pe etape (locală, judeţeană şi naţională) şi se adresează tuturor elevilor iubitori de literatură din clasele VII-XII, membrii ai cenaclurilor literare din şcoli generale, licee, palate şi cluburi ale copiilor. (M.T.)

Articolul precedentZilele comunei Bălțătești: Surprize cu Fuego, Narcotic Sound, Nemuritorii
Articolul următorGALERIE FOTO Zilele Comunei Vânători-Neamț, ediţia a XI-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.