0:00

Duminică, 21 august, au avut loc Zilele Comunei Vânători–Neamț, prilej pentru autoritățile locale să ofere locuitorilor momente de neuitat. Manifestarea intitulată sugestiv „Joc și voie bună în Ținutul Zimbrului” s-a aflat la a XI-a ediție. Aceasta a început la ora 13:00 cu o slujbă religioasă, oficiată de un sobor de preoți, condus de arhimandrit Mihail Daniliuc, de la Schitul Vovidenia. Invitați de marcă i-au salutat pe localnici și pe primarul Adriana Petrariu. Pe scenă au urcat Ionel Lungu primarul comunei Erbiceni (Iași), dr. ec. Ioan Bârliba, directorul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, Radu Rey, președintele Forumului Montan din România, Iftime Petrariu, șeful Gărzii de Mediu Neamț, consilierii județeni Dan Andrușcă și Vasile Nica, fostul prefect Toader Mocanu. La manifestare au fost prezenți şi Viorel Stan inspectorul şcolar general al ISJ Neamț, Daniel Harpa, primarul de Târgu-Neamț și Neculai Nastasă, primarul de Agapia.

„Vă mulțumesc tuturor pentru prezență. Să nu uităm să-l rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne țină sănătoși și în putere. Mulțumesc tare mult tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei manifestări dedicate vânătorenilor mei. Este o deosebită cinste pentru noi să avem lângă noi asemenea invitați de marcă. Sperăm să vă simțiți bine la noi și să mai veniți și cu alte ocazii”, a spus primarul Adriana Petrariu.

Primarul comunei a oferit personal premii cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, mamelor ai căror copii s-au născut în perioada august 2015-august 2016 și elevilor comunei cu merite deosebite la învățătură.

Programul artistic a adus în fața sutelor de localnici grupuri instrumentale, trupe de dans, ansambluri folclorice din comună, iar spre după-amiază artiștii Radu Ile, Alexandra Ungureanu și Andreea Bănică au electrizat atmosfera. Focul de tabără și artificiile au încheiat o seară de neuitat în Ținutul Zimbrului. (C.T. STURZU)

Articolul precedentNeamț: Patru ”Tinere condeie” apreciate pentru creație literară
Articolul următorCățelul Tey are nevoie de un stăpân cu experiență
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.