malinois belgianDupă ce a devenit vedetă națională, dar nu l-a achiziționat nimeni la cele 3 licitații organizate, cățelul Tey este donat acum de Inspectoratul de Poliţie Județean (IPJ) Neamț, doar că oamenii legii fac apel, în primul rând, la persoane sau ONG-uri care au experiență în lucrul cu animalele.

„Există deja cereri primite de la diferite persoane, dar ne-am dori ca acest cățel să fie preluat mai mult de un ONG sau de o persoană cu experiență, deoarece există riscul să devină mai agresiv în prezența oamenilor. Nu este un câine bolnav și este tânăr, având un an și două luni, și chiar poate să devină un prieten foarte bun, dacă cel care se va ocupa de el va ști cum să-l îngrijească”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Conform informațiilor postate pe site-ul IPJ Neamț, aflăm că, atunci când i-au fost evaluate aptitudinile pentru dresaj de către cei de la Comisia de specialitate a Centrului Chinologic Sibiu, Malinois-ul belgian are manifestări de frică accentuată față de stimuli externi. În ceea ce privește reacția față de persoane ce se manifestă agresiv, câinele prezintă reacții evidente de retragere”.

Solicitările se primesc la sediul IPJ Neamț până pe 26 august, ora 13:00, după vizualizarea în prealabil a exemplarului, la sediul Poliției Municipiului Roman, din str. Bogdan Dragoș, nr. 16 . „Solicitanții vor trebui să facă dovada că au afinități pentru creșterea animalelor și că dețin condiții de adăpostire, creștere și îngrijire a câinelui”, este precizat în anunțul făcut de IPJ Neamț. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentGALERIE FOTO Zilele Comunei Vânători-Neamț, ediţia a XI-a
Articolul următorLidl deschide un nou magazin la Piatra Neamţ pe 25 august
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.