0:00

NEAMŢ: O nouă șansă pentru 20 de tineri vulnerabili, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAl doilea curs de formare în meseria frizer-coafor, din cadrul atelierului „Învăţ, ştiu, pot!” a avut ca beneficiari 20 de tineri din sistemul de protecţie a copilului din județul Neamț. Reprezentanți UNICEF au fost prezenți la cursuri, iar întâlnirea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Complexului de servicii “Elena Doamna” din Piatra Neamț. Cursanții au fost selectați în urma unui proces de evaluare la care s-au înscris peste 30 de tineri asistați din centrele rezidenţiale pentru protecţia copilului şi din sistemul de protecţie de tip familial.

Proiectul, aflat la a doua ediție, este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF în România şi Wella. Acest al doilea program de formare este organizat ca urmare a rezultatelor foarte bune obţinute la primul curs de acelaşi profil desfăşurat anul trecut şi apreciat unanim de cei 10 hair-stylişti din întreaga lume. Aceștia au oferit cursanţilor un program intensiv de mentorat în septembrie 2014. Și anul acesta, tot în luna septembrie, timp de două saptămăni, 10 mentori Wella din diverse colțuri ale lumii vor acompania în procesul de formare pe tinerii cursanţi, împărtășindu-le din tainele acestei meserii și încurajându-i.

La deschiderea cursului a fost prezentă și Elena Roșu, o absolventă a programului de anul trecut, care a împărtășit din experiența sa și le-a dat câteva îndrumări noilor cursanți. Ea i-a sfătuit „să folosească cu maximă intensitate prezenţa mentorilor internaţionali, să le pună tot timpul întrebări şi să acumuleze informaţiile primite despre profesia lor, fiindcă este o experienţă deosebită cu care nu se vor mai întâlni”.

Programul de formare din acest an, derulat de DGASPC, UNICEF și Wella, se va desfășura pe parcursul a opt luni, parţial suprapunându-se cu anul şcolar. De aceea, pentru a nu perturba programul educațional al tinerilor participanţi, orele sunt programate după cele de şcoală şi la sfârşit de săptămână. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentNEAMŢ: Au început înscrierile la grădinițe
Articolul următorBACĂU: Prea beat ca să mai dea probe biologice!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.