NEAMŢ: Au început înscrierile la grădinițe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectoratelor şcolare judeţene li s-a cerut să asigure toate măsurile necesare finalizării, până la 1 august, a procesului de înscriere şi reînscriere în învăţământul preşcolar, se arată arată într-un comunicat remis de Ministerul Educației. Reînscrierile copiilor care frecventează deja grădinițele a început de astăzi, 27 aprilie, iar înscrierile copilor nou-veniți se vor face în intervalul 11 mai – 1 august 2015.  Înscrierile pot continua şi după această dată, dacă mai există locuri disponibile. Perioadele de înscriere şi reînscriere la nivelul fiecărei grădiniţe şi orarul aferent vor fi stabilite de conducerea respectivelor unităţi de învăţământ. Ambele categorii de informaţii vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru a fi cât mai accesibile părinţilor şi publicului interesat. În măsura în care este posibil, informaţiile vor fi publicate şi pe site-urile grădiniţelor (dacă există) şi, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean. În Neamț, cele mai căutate grădinițe sunt cele cu program prelungit.

„Cele mai multe cereri le înregistrează grădinițele cu program prelungit. Anul trecut, la nivelul județului au existat foarte puține cereri care au rămas nerezolvate. Cele mai multe probleme legate de înscrieri au fost cauzate de înscrierile multiple și de faptul că unele dosare nu îndeplineau criteriile necesare înscrierii. Cu toate acestea, putem spune că spre deosebire de alți ani când existau grupe cu câte 30-40 de copii, acum am reușit să reducem efectivele până la 25-26 de copii”, a declarat Rodica Vădeanu, inspector pentru Învățământul preșcolar, din cadrul IȘJ Neamț.

În Neamț, reînscrierile au început în 13 aprilie și se vor încheia în 30 aprilie, iar înscrierile au fost programate pentru perioada 4-29 mai. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNEAMȚ: Criminalul Ţuţuianu a „bătut” doi poliţişti în instanţă
Articolul următorNEAMŢ: O nouă șansă pentru 20 de tineri vulnerabili
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.