pietricica turism

narcis tutuianuJudecătoria Piatra-Neamţ i-a admis plângerea lui Costel Narcis Ţuţuianu împotriva soluţiei parchetului, care n-a dispus începerea urmăririi penale împotriva a doi poliţişti.

Cioacă de Neamţ, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, i-a acuzat pe Benone Beşu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, şi pe fostul său subordonat Teodor Sandu de mărturie mincinoasă. Procurorul care a primit dosarul a decis să nu începă urmărirea penală împotriva celor doi poliţişti, iar Ţuţuianu n-a fost mulţumit de soluţie şi a atacat-o la instanţă. După 6 termene de judecată şi o amânare de pronunţare, magistraţii au decis să admită plângerea, aşa că dosarul se va întoarce la parchet, pentru completarea cercetărilor.

Nemulţumirea lui Ţuţuianu a pornit de la faptul că, în timpul anchetei în care a fost cercetat pentru uciderea soţiei sale, a fost dus la Bacău, la detectorul de minciuni. A picat testul, iar poligrafistul le-a spus poliţiştilor care-l însoţeau (Beşu şi Sandu), că a încercat să-l mituiască, pentru a-l determina să schimbe rezultatul. În aceeaşi zi, însă, a fost testat şi patronul la care a lucrat Ramona Ţuţuianu. Între timp poligrafistul a murit, iar poliţiştii au declarat în instanţă ceea ce le-a spus el despre tentativa de mituire. Acum, Ţuţuianu încearcă să demonstreze că, de fapt, poliţiştii au minţit şi nu el a încercat să-l mituiască pe specialistul de la poligraf, ci patronul Viorel Munteanu. Susţinerile sale n-au nicio logică, mai ales că Munteanu nu a fost suspectat de uciderea Ramonei, a recunoscut că a avut o relaţie cu ea şi nu avea niciun motiv să mintă. În cazul lui Ţuţuianu lucrurile stau cu totul altfel. Chiar dacă n-a fost găsit cadavrul sunt destule alte probe care-l indică drept autor al crimei şi, firesc, când a picat testul poligraf, a încercat să schimbe rezultatul. Oricum, toate plângerile “colaterale” nu schimbă situaţia de fond. Narcis Ţuţuianu a fost deja condamnat pentru crimă, iar acum procesul se judecă la Bacău, unde se va da sentinţa definitivă. Cât despre “completarea cercetărilor” în dosarul de mărturie mincinoasă, chiar va fi interesant de urmărit ce se va putea întâmpla în condiţiile în care doi oameni respectabili sunt acuzaţi de minciuni de un mincinos deja dovedit. (C. MIRCEA)