Fost consilier local din Roman prins în ofsaid de ANI: nu poate justifica aproape 600.000 lei!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 594.494 lei (aproximativ 151.472,70 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcțiilor publice de către un fost consilier local de la Roman, se precizează într-un comunicat de presă făcut public astăzi, 27 aprilie, de ANI. Diferenţa nejustificată a fost identificată de ANI în cazul fostului consilier local Eugen Păuleț, în perioada iunie 2008 – decembrie 2009.

“Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către PĂULEȚ EUGEN în perioada exercitării funcției publice. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PĂULEȚ EUGEN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se precizează în comunicatul ANI.

După un mandat și jumătate în care a reprezentat interesele romașcanilor în Consiliul Local din partea PSD, Eugen Păuleț a decis miercuri, 29 ianuarie 2014, să-și depună demisia din forul legislativ. Acesta declara la acea vreme că decizia este una mai veche, iar motivul este legat de dorința sa de a se ocupa mai mult de afaceri și familie.

“Mi-am depus demisia. Din motive personale. E o hotărâre pe care am luat-o de ceva timp, deoarece vreau să mă ocup mai mult de familie și afaceri. Am dorit ca întâi să treacă bugetul pe anul în curs, iar acum mi-am depus demisia. Rămân în politică, nu plec din PSD”, a declarat Eugen Păuleț. (ZCH NEWS; FOTO: Ziarul de Roman)

Articolul precedentNEAMŢ: Canotorii pietreni, calificaţi la Europene şi Mondiale
Articolul următorNEAMȚ: Criminalul Ţuţuianu a „bătut” doi poliţişti în instanţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.