0:00

NEAMŢ: O livadă şi două grajduri scrum, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAjutate de vântul puternic, trei incendii izbucnite, în acest sfârşit de săptămână, păreau de neoprit. Vineri (3 sprilie) după amiază, o familie din Gâdinţi a trecut printr-o mare spaimă, după ce grajdul din gospodărie a luat foc, iar flăcările au fost la un pas de-a ajunge la casă.

„La sosirea militarilor, incendiul cuprindea grajdul din gospodărie şi o porţiune din acoperişul casei”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Pompierii au oprit extinderea incendiului către casa de locuit şi au acţionat pentru stingere. Au ars grajdul, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, cele trei animale surprinse de incendiu, un viţel şi doi iepuri, 6 tone de fân, o tonă de lemn de foc şi 2 mp astereală din lemn din acoperişul casei. Cauza probabilă a incendiului: jar sau scântei purtate de vânt de la coşul de fum. Militarii au fost sprijiniţi de doi voluntari din comuna Gâdinţi”.

Sâmbătă (4 aprilie) după amiază, pompierii din Roman s-au dus la Poienari, unde ardea o livadă. N-au reuşit, însă, să urce cu autospeciala pe drumul abrupt, aşa că s-au oprit la un kilometru de locul incendiului, şi au mers pe jos, ca să intervină cât mai repede pentru limitarea focului ce ameninţa să se extindă la două gospodării. Vegetaţie uscată şi pomii fructiferi de pe 4 ha s-au făsut scrum. Militarii au stabilit drept cauză a incendiului acţiunea intenţionată.

La o oră după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, a izbucnit un incendiu la un grajd din comuna Tupilaţi.

„Până la sosirea pompierilor, vecinii au scos animalele din grajd şi au încercat să localizeze incendiul”, a precizat slt. Andrei Grancea.

„ La faţa locului, pompierii au constatat că grajdul ardea generalizat şi exista pericolul extinderii la casa din gospodărie, dar şi la o casă vecină. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat unui bărbat în vârstă de 50 de ani, care suferise arsuri superficiale la mâna dreaptă, fără a fi transportat la spital. Pompierii au stins incendiul după o oră de operaţiuni, în limitele găsite. Au ars grajdul, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp şi bunurile din camera amenajată în interior (un pat un dulap, un fotoliu şi materiale textile). Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locului nepermise. La misiune au participat şi trei voluntari din comuna Păstrăveni cu o autospecială”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Controale în pieţe, amenzi de 12.000 de lei
Articolul următorNEAMŢ: Acoperişuri afectate de vânt şi stâlpi doborâţi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.