0:00

NEAMŢ: Acoperişuri afectate de vânt şi stâlpi doborâţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVântul, care a bătut cu putere vineri (3 aprilie) seara, a provocat ceva probleme în Roman şi în Vânători Neamţ. Primele apeluri către pompieri au venit de la locatarii unui bloc de pe strada Sucedava, care se temeau că elementele din componenţa acoperişului vor cădea peste trecători sau peste maşinile din parcare.

„Militarii au izolat imediat zona şi au îndepărtat, prin podul blocului, cele trei plăci de azbociment care prezentau pericol pentru trecători”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Imediat ce au rezolvat problema, pompierii din Roman au fost chemaţi pe strada Smirodava, unde la un alt bloc, cartonul bituminat rupt de rafale, stătea să cadă pe trotuar.

La ora 19,16, un alt telefon anunţa că 7 stâlpi de telecomunicaţii au căzut pe partea carosabilă a DJ 155 C, în Vânători, Neamţ. Cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ s-au dus la faţa locului şi au scos stâlpii de pe şosea, ca să se poată relua circulaţia rutieră.

La ora 20:00, aceeaşi operaţiune a fost făcută pe strada Bogdan Dragoş din Roman, unde un copac smuls din rădăcini, căzuse pe firele reţelei de alimentare cu energie electrică a oraşului. Ultima misiune, tot periculoasă, a fost pe aleea Tudor Vladimirescu, unde câteva elemente din structura acoperişului unui bloc au căzut pe firele de curent electric.

„La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială şi trei voluntari din municipiul Roman. Forţele de intervenţie au îndepărtat elementele de acoperiş desprinse, care puteau prezenta pericol pentru trecători, de pe o suprafaţă de 50 mp”, a mai precizat slt. Andrei Grancea. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: O livadă şi două grajduri scrum
Articolul următorNEAMŢ: Rareş Bursuc, selecţionat la tineretul României
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.