0:00

NEAMŢ: Controale în pieţe, amenzi de 12.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcţiunile de control prin pieţe şi supermarketuri, declanşate la nivel naţional în perioada premergătoare Floriilor şi Paştelui catolic, au adus amenzi de 12.000 de lei comercianţilor nemţeni. Dar şi 9 dosare penale.

„În perioada 2- 4 aprilie, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii din cadrul birourilor de ordine publică au desfășurat acțiuni în piețele agroalimentare din municipiile Piatra-Neamţ și Roman și din cadrul orașului Târgu Neamţ pentru prevenirea ilegalităților specifice comercializării de legume-fructe, produse de panificație, pește și produse din pește”, se arată în comunicatul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ.

În total au fost făcute 25 de controale, au fost constatate 9 infracțiuni , din care 7 de evaziune fiscala, cu un prejudiciu total de 189.695 lei, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei și au fost confiscate mărfuri în valoare de 672 lei.

Ziua de sâmbătă, 4 aprilie, a fost dedicată „prevenirii şi combaterii ilegalităților specifice comercializării de peşte și produse din pește, ocazie cu care s-au constatat 3 infracțiuni de evaziune fiscala și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale in valoare de 1.500 lei”.

Totodată, poliţiştii au confiscat peşte în valoare de 360 lei. Săptâmâna viitoare vor fi alte controale, de data asta vizaţi fiind comercianţii de miei, ouă, vin şi alte produse care au căutare înainte de Paşte. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Premiile de Excelență DEMOS NT-2014. GALERIE FOTO
Articolul următorNEAMŢ: O livadă şi două grajduri scrum
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.