În Neamț, de la începutul lunii noiembrie 2018 și până în prezent, numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut cu 16%. Scăderea se datorează modificărilor legislative, apărute la începutul lunii noiembrie, care prevăd că ”dreptul la ajutorul social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit sau refuzului de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă”, iar familia sau persoana singură poate să solicite din nou ajutorul social după 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social. Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț (AJPIS), județul nostru se află pe locul 18 în topul național al beneficiarilor de ajutor social.

prefCele trei tipuri de beneficii sociale care se acordă persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse sunt: ajutorul social, alocația de susținere a familiei și ajutorul pentru căldură. Ajutorul social, acordat ca diferență între venitul minim garantat de legislația în vigoare și venitul net lunar al persoanei singure sau familiei. La nivelul județului Neamț, a avut o tendință de scădere, de la 6.701 beneficiari la finele anului 2017 la 5.601 beneficiari la finele anului 2018, cu cca. 16%”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Mihaela Alungulesei, directorul AJPIS Neamț.

În Neamț, comunele cu cei mai mulți beneficiari de ajutor social sunt Pipirig, Răucești, Oniceni, Vânători și Valea Ursului, iar localitățile cu cei mai puțini asistați social sunt Dumbrava Roșie, Mărgineni, Ruginoasa, Tașca și Gherăiești. (I.Ș.)

Articolul precedentHarpa promite asfaltarea şi reabilitarea a 30 de km de străzi
Articolul următorȘtire actualizată: Încătușat pentru că l-a lovit cu cuțitul pe concubinul mamei sale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.