Actualizare: Având în vedere că procurorul de caz a considerat că agresorul prezintă pericol social, a propus instanței arestarea preventivă. Iar Judecătoria Roman a decis: ”Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30 ianuarie 2019 şi până la data de 28 februarie 2019, a inculpatului Covalschi Ionuţ-Remus, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de violenţă în familie asupra persoanei vătămate Cepoi Ioan, domiciliat în com. Făurei, ameninţare asupra persoanei vătămate Covalschi Doiniţa, şi distrugere în dauna persoanei vătămate Covalschi Doiniţa. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu azi, 30 ianuarie 2019 ora 16:30, în prezenţa inculpatului şi a apărătorului desemnat din oficiu”.

Știre inițială

Un nou scandal în familie a ajuns în atenția poliției, în seara de 29 ianuarie, după ce o femeie din Făurei a sunat la 112 și a spus că propriul fiu, care are 38 de ani, l-a lovit cu cuțitul pe concubinul ei. Cercetările la fața locului au fost făcute de polițiștii de la Secția Rurală Dulcești.

Din cercertările efectuate a reieşit că, în jurul orei 21, fiul apelantei, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi distrus un geam, după care i-ar fi aplicat unui bărbat de 62 de ani, o lovitură cu un cuţit în zona umărului”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al IPJ Neamț. ”Persoana vătămată a fost transportată imediat la spital pentru îngrijiri medicale, unde a rămas sub observaţie”. 

După ce-a fost auduiat, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentata Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă. El este cercetat pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere.

C.M.