pietricica turism

cablu telefonic furatVineri seara şi sâmbătă, poliţiştii din Girov au primit sesizări după sesizări de la localnicii care nu-şi mai puteau folosi telefoanele fixe şi au descoperit că reţeaua de cablu telefonic este mai „săracă” . Cablul fusese retezat şi furat, pe o porţiune de 90 de metri, iar agenţii au început cercetările pentru a stabili cine sunt autorii.

„S-a reușit identificarea și depistarea a patru tineri cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, toți din Girov”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Totodată au fost identificate mai multe bunuri folosite la comiterea infracţiunilor şi o cantitate de aproximativ 23 kg cupru – fire rezultate în urma arderii cablului telefonic, acestea fiind ridicate în vederea confiscării”.

Toţi cei patru hoţi sunt cercetaţi în libertate, sub acuzaţia de furt calificat, iar poliţiştii continuă investigaţiile pentru a stabili dacă ei au mai comis şi alte furturi de acest gen. În general, sumele pe care le primesc infractorii de la centrele de colectarea a fierului vechi (care, apropo, ar trebui să sesizeze poliţia când au astfel de clienţi) sunt de zeci de ori mai mici decât pagubele pe care le produc firmei de telefonie fixă. (C. MIRCEA)