monica anton clAmenințarea voalată a fost lansată de PNL Piatra Neamț la adresa conducerii Primăriei Piatra Neamț (din care face parte, prin viceprimarul Vasile Popescu) și este strâns legată de proiectele anunțate zilele trecute de Dragoș Chitic și Aurelia Simionică pentru anul acesta și cei următori. Cu lait-motivul transparenței decizionale la purtător, liberalii au anunțat că intenționează să consulte pietrenii pentru tot ce se (va) face în orașul în care trăiesc, mai ales dacă implică cheltuirea banilor. Viziunea liberală a fost prezentată de Monica Anton (foto), ”membru PNL, consilier independent prin efectul ordonanței dlui. Dragnea, dar afiliat grupului PNL din consiliul local”, conform propriei descrieri.

”Transparența decizională este obligație legală, nu o opțiune. Noi, grupul liberal, vrem să inducem ca tendință acest lucru, să responsabilizăm clasa politică, iar la chestiuni de interes major să organizăm dezbateri publice”, a anunțat Monica Anton, precizând că are în vedere inclusiv ”marile proiecte și atragerea de fonduri europene, care este esențială pentru dezvoltare”. Iar când spune ”marile proiecte”, se referă la ”proiectele prezentate de dl. primar interimar Dragoș Chitic”, mai ales la transformarea Pieței Ștefan cel Mare în pietonal. ”Noi vom cere dezbateri publice, dar nu dezbateri în care doar să cerem opinia cetățenilor, ci și să le oferim alternative. Consultarea va fi una activă, prin audiențe, prin întâlniri, prin dezbateri publice și, dacă va fi nevoie, chiar referendum. Vrem să cointeresăm cetățenii în privința utilizării banului public și chiar a fondurilor europene pe care noi, consiliul local, dorim să le atragem”, a declarat Monica Anton.

În opinia sa, personală, nu de consilier local, pasajul subteran făcut în fața parcului din Piatra Neamț ca să se poată face pietonal deasupra ”nu este util”. ”Dar părerea mea nu este una definitivă. Dacă se va constata că este cea mai importantă zonă de interes pentru cetățenii din Piatra Neamț, putem discuta, dar eu consider că, în acest moment, altele sunt zonele de interes. Avem sănătatea, avem învățământul… Așteptăm proiectul de buget, astfel încât, pe 2015, bugetul să fie cunoscut de cetățeni, să-și spună punctul de vedere, să analizăm punctele nevralgice pe cartiere”, a încheiat ea.

Tot cu titlu de inventar, liberalii au anunțat și că au de gând să ia la puricat parteneriatele încheiate pe bani de Primărie, astfel încât cele care nu se justifică din punct de vedere al interesului cetățenesc să nu se mai încheie. Asta pentru că au fost situații când ”cheltuiala a fost nu neapărat inutilă, dar nu în beneficiul cetățenilor”. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentNEAMȚ: La Girov se fură şi cablul telefonic
Articolul următorNEAMȚ: A murit preotul Ion Feraru, din Rediu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Aoleo, spuneti-mi ca visez și că nu ne trezim din nou cu Mona Anton în politică si în administraie. Dacă liberalii de la Piatra Neamt, cei ce l-au sustinut pe Johannis și ne-au convins și pe noi să-l votam au acceptat în echipa lor un personaj ca incompatibila Anton Mona, sunt de rasul lumii. Nu au pe altcineva cu care sa iasă în fata??  Fix pe apărătoarea de interlopi ne-o aduce? Nu ne-a fost destul la primărie?  Se vopsește în galben liberal și vine iar sa ne spună cât e de deșteaptă în sifonat bani și interese?  Pai scuzati-ma domnilor, mai bine merg pe mana lui Ștefan și a urmașilor lui decât pe mana interlopilor. Dacă ăștia sunt exponentii lui Johannis înseamnă că ne-a tras teapa neamţul. L-am votat cu doua mâini si deja regret

Comments are closed.