0:00

NEAMŢ: Începe „vânătoarea” de braconieri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ziua de 11 aprilie intră în vigoare ordinul 307/152/2015, care stabileşte perioadele şi zonele de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii. În principiu, până pe 9 iunie inclusiv, pescarii trebuie să-şi pună undiţele la păstrare şi pofta în cui.

„În toată această perioadă membrii pescari şi personalul AVPS Lupul Cenuşiu vor organiza echipe mixte împreună cu autorităţile competente şi vor executa controale în zonele gestionate – Lacul Izvorul Muntelui şi Fondul 12 Schit – în vederea respectării ordinului şi a conbaterii braconajului piscicol”, a declarat Raul Papalicef, şeful AVPS Lupul Cenuşiu.

NEAMŢ: Începe „vânătoarea” de braconieri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri, 8 aprilie, seara, la ora 18:00, în timpul unei acţiuni derulate împreună cu poliţiştii de la Biroul Delicte Silvice Neamţ şi cu agenţii de la Postul de Poliţie Ceahlău au fost descoperite plase de pescuit în lungime de peste 250 de metri, montate în Lacul Izvorul Muntelui, în zona Bisticioara, din comuna Ceahlău.

„În ultima lună, în urma acţiunilor de control de pe lac s-au depistat şi confiscat în vederea depunerii la camera de corpuri delicte a IPJ Neamţ aproximativ 2.000 de metri de plase, majoritatea monofilament”, a mai spus Raul Papalicef.

„În continuare vom intensifica aceste acţiuni şi ar fi foarte bine dacă ar exista posibilitatea confiscării ambarcaţiunilor artizanale sau a celor care prezintă urme clare că sunt folosite la braconaj, în vederea stabilirii proprietarilor”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Percheziţii cu mascaţi la cumpărători de obiecte furate
Articolul următorIAŞI: Şcoala Altfel – CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL GALERIE FOTO
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Pe cand asemenea actiuni si pe Prut , in lacul de acumulare Stanca, unde colcaie de setci monofilament, a celor ce au in concesiune ha ape!?

Comentariile sunt închise.