0:00

NEAMŢ: Percheziţii cu mascaţi la cumpărători de obiecte furate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ziua de 8 aprilie, 24 de poliţişti de la secţiile rurale Gârcina şi Borleşti şi de la Poliţia Roznov, cu sprijinul lucrătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi al Biroului de Investigaţii Criminale Piatra Neamţ, au făcut 7 percheziţii domiciliare în Piatra Neamț, Roznov, Piatra Șoimului, Borlești și Rediu. Cei „vizitaţi” de mascaţi sunt oameni care obişnuiesc să cumpere obiecte la preţ „bun” de la hoţi, deşi bănuiesc că provin din furturi.

„Bunurile ar fi fost cumpărate, în perioada iunie 2014 – februarie 2015, de la doi bărbați de 36, respectiv, 25 de ani, ambii din Săvinești, în prezent arestaţi preventiv pentru săvârșirea mai multor furturi din locuință”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În urma perchizițiilor efectuate au fost identificate și ridicate două televizoare tip LCD, precum şi un număr însemnat de scule electro- mecanice profesionale (bormaşini, picamer, rotopercutoare, flexuri) în valoare de circa 10.000 lei, precum şi dispozitive de tăiere tip «gură de lup», telefoane mobile cu cartelele SIM aferente. Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire și în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate”.

Cei doi hoţi au fost reţinuţi, în ziua de 11 februarie, de poliţiştii de la Secţia Rurală Gârcina, şi arestaţi a doua zi. Ultimele trei lovituri pe care le-au dat, toate probate când au fost duşi la arestare, au fost la case din comunele Alexandru cel Bun și Gârcina, de unde au furat bunuri în valoare de aproximativ 30.000 lei. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTratament balnear doar cu cardul de sănătate!
Articolul următorNEAMŢ: Începe „vânătoarea” de braconieri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.