NEAMŢ: Hepatita A bate în retragere, dar nu dispare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn luna februarie s-au înregistrat 37 de cazuri noi de hepatită A în județul Neamț. Este o veste bună, deoarece în prima lună a anului, ianuarie, numărul cazurilor de hepatită A era aproape dublu, adică 62.

„Da, sunt mai puține cazuri înregistrate luna trecută, dar asta nu înseamnă că hepatita va dispărea. Boala mâinilor murdare are o perioadă de incubație lungă și oricând pot să apară noi cazuri. Trebuie să fie respectate cu strictețe regulile de igienă, mai ales în mediul rural unde se înregistrează cele mai multe cazuri, de obicei. Sfătuim pe toată lumea să se spele pe mâini, să ia măsuri de igienă, mai ales dacă locuiesc în mediul rural, să aibă grijă de unde iau apa, unde duc gunoiul sau de unde își procură alimentele”, a declarat dr. Roxana Pipirigeanu, epidemiologul șef din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Statisticile întocmite de reprezentanţii DSP Neamţ arată că, pe parcursul anului 2014, nu mai puţin de 728 de persoane din judeţ, în special copii, au fost diagnosticate cu hepatita A.

Multe persoane infectate cu virusul hepatitei A nu au simptome sau dacă au, sunt ușoare, greu de sesizat. Simptomele apar, de obicei, în săptămânile 2-6 după infecție. Cele mai frecvente sunt: greața, vărsături, diaree (mai ales la copii), febră ușoară, pierderea poftei de mâncare, erupții cutanate, oboseală, durere în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste. Simptomele durează, de obicei, mai puțin de 2 luni, dar pot ajunge și la 9 luni. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentFemeile din PSD Neamț promovează ”Pactul pentru demnitatea femeii” DOCUMENT PDF
Articolul următorNEAMŢ: Traficant aşteptat cu cătuşe la revenirea în ţară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.