pietricica turism
Carmen STOLERU
Carmen STOLERU (în violet)

HCM Roman va disputa, duminică, 15 februarie, la Ikast, returul optimilor de finală ale Cupei Cupelor, în compania FC Midtjylland Håndbold. În tur, săptămâna trecută, danezele au învins la Roman cu scorul de 24-20, devenind principalele pretendente la calificare. Lotul echipei romaşcane s-a deplasat, de vineri după-amiază, 13 februarie, la Bucureşti, urmând ca sâmbătă dimineaţă, 14 februarie, să decoleze de pe aeroportul Otopeni cu destinaţia Bilund (oraş aflat la aproximativ 45 de minute de mers cu autocarul de Ikast). Aterizarea în Danemarca este programată pentru sâmbătă, în jurul orei 14:00. Tot sâmbătă, la ora 18:00, lotul HCM Roman va susţine o şedinţă de acomodare cu sala sporturilor IBF Arena din Ikast, care are o capacitate de circa 2.500 de locuri.

“Cu siguranţă, ne aşteaptă un meci dificil. Sperăm să fim cât mai concentraţi la finalizare, să abordăm jocul cu foarte multă încredere. Avem nevoie de consistenţă în joc, de un joc colectiv cât mai bun şi, de ce nu, să jucăm la nivelul valorii adversarului pe care îl întâlnim. Indisponibilităţi majore în lot nu sunt. Sigur, a fost o perioadă extrem de încărcată, cu multe meciuri. Am avut o săptămână de pregătire, dar, în acelaşi timp, am urmărit să recuperăm jucătoarele din punct de vedere fizic. Sper să fim, la ora jocului, la capacitate maximă”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

După returul din Cupa Cupelor, handbalistele romaşcane au o nouă deplasare dificilă în campionat, la doar trei zile distanţă, miercuri, 18 februarie, la Braşov, iar apoi, duminică, 22 februarie, urmează să primiească pe teren propriu replica echipei HCM Baia Mare, campioana României. (Mihai STOIAN)