pietricica turism

card sanatate 02200 de asiguraţi au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Neamț un duplicat al cardului de sănătate, pentru că l-au pierdut, le-a fost furat sau au schimbat numele ori adresa.

„Eliberarea unui nou card de sănătate, după pierderea, distrugerea sau modificarea datelor personale, îl va costa pe asigurat aproape 15 lei, din care costul de producţie al cardului este de 2,2 euro plus TVA, iar cel de distribuţie, 2,74 lei plus TVA. Se va depune la Casă o cerere tip, copie după cartea de identitate și actele doveditoare pentru plata contravalorii cardului și a cheltuielilor de distribuire”, a declarat Radu Firăstrău, președintele CAS Neamț.

După depunerea documentelor, asiguratul va primi acasă noul card, în termen de 30 de zile. Până atunci, cardul va figura în sistem ca fiind inactiv, iar asiguratul va beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe.

Din cele 315.000 de carduri de sănătate tipărite pentru județul Neamț, 16.000 s-au întors la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț pentru că poștașul fie nu a găsit titularul acasă, fie acesta l-a refuzat. 2.000 de nemțeni și-au ridicat cardul de sănătate de la CAS Neamț, ceea ce înseamnă că 14.000 de carduri încă își așteaptă titularii. Cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 1 mai 2015. (Oana IOSUB-TOMA)