palatul copiilor vechiÎn cea de-a doua zi a concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli, marți, 18 octombrie, „duelurile” se întețesc. O primă confruntare se va consuma în dreptul funcției de director de la Centrul Județean de Excelență Neamț, acolo unde sunt doi candidați pe un loc. Este vorba despre Carmen Elena Corlățeanu (39,37 – proba scrisă) și Liliana Georgescu (44,37 – proba scrisă), cea din urmă plecând cu prima șansă datorită rezultatului din prima „rundă”. O altă dispută de „gradul zero” va avea loc pentru locul de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț, acolo unde actuala directoare, Melania Pleșa (36,87 – proba scrisă), se află în postura de a recupera în fața contracandidatei Sorina-Mihaela Vasilescu-Apostol (41,87 – proba scrisă). O altă „luptă” se va duce pentru cârma Colegiului Național ”Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț, unde nu mai puțin de 4 candidați își doresc funcția de director, 3 dintre ei țintind-o și pe cea de director adjunct. Cel mai bun scor obținut la proba scrisă este al prof. Constanța Chelaru – 48,12, cea care, de altfel, nu s-a înscris decât pentru cea mai înaltă treaptă a conducerii. Ceilalți 3 candidați, în ordinea descrescătoare a punctajelor de la proba scrisă, sunt: 46,25 – Daniel Sava; 45 – Steliana-Georgeta Balaban; 43,75 – Maria-Magdalena Ungureanu.

Ceilalți candidați, programați marți, pentru concurs, n-ar trebui să întâmpine probleme la „admitere” deoarece nu au concurență:

 

  • Florentina Popa – pentru funcția de director la Școala Gimnazială ”Pr. Gheorghe Săndulescu”, comuna Dragomirești;
  • Vasile Lazăr – Școala Gimnazială, comuna Grumăzești;
  • Liliana Ciucanu – Școala Gimnazială ”Grigore Ungureanu”, comuna Ceahlău;
  • Vasile Amariei – pentru funcția de director al Liceul ”Mihail Sadoveanu” din comuna Borca;
  • Ștefan Sabie – pentru funcția de director adjunct al Liceul ”Mihail Sadoveanu” din comuna Borca;
  • Cristinel Veniamin Constantin – pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale ”Ioan Grigore Teodorescu”, sat Ruseni, comuna Borlești;
  • Ionel Pătrunjel – Școala Gimnazială, comuna Borlești.

 

Neamț: Se cunosc numele primilor directori cu concurs. Prima schimbare vine de la Târgu-Neamț

 

După prima zi de concurs – etapa evaluării CV-urilor și proba interviului – se cunosc primele nume ale primilor câștigători care vor ocupa funcțiile de directori de școli și directori ai Palatelor/Cluburilor Copiilor din Neamț: Dionisie Savin  – director al Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Săvinescu”, comuna Crăcăoani; Marius Țuvichi – director al Școlii Gimnazială Nr.1, comuna Dumbrava Roșie; Maria Ionașcu – director al Școlii Gimnaziale ”Episcop Melchisedec Ștefănescu”, comuna Gârcina; Viorel Ciurlea – director al Palatului Copiilor Piatra Neamț; Dana Cristina Sauciuc va trece în fruntea Clubului Copiilor din Târgu-Neamț, după ce a reușit să-l depășească pe actualul director, Dănică Gâtlan; Ilie Boloca – director al Clubului Copiilor din Roman. (Marian TEODOROF)

 

Articolul precedentBlack Friday la Fabrica de Țuică
Articolul următorCinci răniți în primele accidente din cauza zăpezii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.