0:00

Cinci răniți în primele accidente din cauza zăpezii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrima zăpadă căzută în județul Neamț a ”ajutat” la producerea a două accidente rutiere, soldate cu 5 răniți.

Primul a avut loc pe strada Cetatea Neamțului din Piatra-Neamț, unde un autoturism, condus de un bărbat de 62 de ani, din Crăcăoani, a ajuns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o mașină care venea din sensul opus. În urma impactului, a rezultat rănirea ambilor șoferi (la volanul autoturismului care circula regulamentar se afla un bărbat de 36 de ani din Rediu) şi a două femei, pasagere în autoturisme.

Cel de-al doilea accident s-a petrecut în localitatea Agapia, unde un tânăr de 21 de ani n-a adaptat viteza la condițiile de drum, mașina lui a intrat pe contrasens și s-a izbit într-un autoturism condus de o femeie de 42 de ani din Vânători. Femeia a fost rănită și transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”Aducem în atenția participanților la trafic articolul 102, punctul 28 din OUG 195/2002: conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate constituie contravenția prevăzută cu 9-20 puncte de amendă, respectiv de la 1125 la 2500 de lei și retragerea certificatului de înmatriculare”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. (C.M.)

Articolul precedentNeamț: Finalele concursului pentru directori. Ziua a II-a și primii câștigători
Articolul următorLocativserv nu dă drumul la căldură din cauza datoriilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.