ciocan judecatorEscrocul care a păcălit doi bătrâni, cărora le-a spus că distribuie ajutoare de la Uniunea Europeană, a fost prins şi dus, sâmbătă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Individul are 31 de ani, este din Săbăoani şi a fost dat de gol de maşina sa – un VW negru, pe care l-a folosit la cele două furturi. Poliţiştilor din Săbăoani, cărora li se transmiseseră date referitoare la maşina cu care se deplasează suspectul, le-a atras atenţia un autoturism negru, parcat pe strada Progresului din localitate. Au căutat proprietarul, au verificat actele şi au stabilit că numerele de înmatriculare erau expirate. Simultan, au luat legătura cu colegii lor de la posturile de poliţie din Girov şi Costişa, iar în urma anchetei s-a stabilit că proprietarul autoturismului este autorul celor două furturi comise din casele unor bătrâne.

Sub pretextul că distribuie ajutoare – atât bani, cât şi alimente, individul a intrat în locuinţa unei femei de 82 de ani şi i-a cerut să-i schimbe o bancnotă de 200 de lei, doar ca să vadă unde-şi ţine economiile. Apoi a distras atenţia bătrânei şi i-a furat 5.500 de lei. În celălalt caz, i-a spus victimei – o femeie de 78 de ani – că trebuie să-i dea 300 de lei de la UE, dar nu are bani potriviţi şi i-a cerut rest de la două bancnote de 200 de lei. Imediat ce a văzut unde ţine femeia banii, a dat lovitura şi i-a luat pe toţi – 4.100 de lei.

Poliţiştii au reunit cele două cauze, l-au reţinut pe suspect şi l-au dus la procuror, cu propunerea de arestare preventivă. Magistratul a considerat, însă, că nu se impune vreo măsură privativă de libertate şi a decis să-l plaseze pe individ sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pe considerentul că în Săbăoani (localitate pe care nu are voie s-o părăsească) îl cunoaşte lumea şi nu va reuşi să înşele pe nimeni. (C. MIRCEA)

Detalii aici: https://zch.ro/neamt-escrocii-cu-ajutoare-ue-au-furat-100-de-milioane-intr-o-zi/

Articolul precedentNEWS ALERT: SCMU Craiova – HCM Roman 20 – 26 (9 – 13)
Articolul următorNEAMŢ: PNL vrea să audieze directorii societăților Primăriei Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.