elevi examen 10Șase elevi vor duce numele județului Neamț la faza națională a olimpiadei de geografie. La etapa județeană, care a a avut loc sâmbătă, 7 martie, la Liceul Tehnologic „Spiru-Haret” din Piatra-Neamț, au participat 97 de elevi din clasele VIII-XII.

„În evaluarea lucrărilor, pentru proba teoretică și proba practică, au fost implicate 32 de cadre didactice. Subiectele au fost ample, întocmite gradual, cu itemi și de dificultate mare . 42% dintre elevi au obținut note peste 7”, a precizat prof. Camelia Nina Sava, inspector școlar de Geografie.

De remarcat ar fi faptul că, printre cei care întregesc lotul județului Neamț se numără și Andreea Georgiana Fîrțigu (clasa a VIII-a, coordonată de prof. Daniela Pupăză), elevă a Școlii Gimnaziale Vaduri (comuna Alexandru cel Bun). S-au mai calificat: Victor Malairău (clasa a IX-a), de la CN „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț – prof. Daniel Sava; Andreea Vasiliu (clasa a X-a), de la CN „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț – prof. Elisabeta Tofan; Daniel Șoimaru (clasa a XI-a), de la CN „Gheorghe Asachi” – prof. Daniel Sava; Sorina Diana Avădanei (clasa a XI-a), de la CN „Calistrat Hogaș” – prof. Simona Magdalina; Cristina-Ioana Balaban (clasa a XII-a), de la CN „Calistrat Hogaș” – prof. Elisabeta Tofan.

Etapa națională a olimpiadei de geografie va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 4-10 aprilie. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNEAMŢ: 195 de copii au fost încadrați în grad de handicap în februarie 2015
Articolul următorFemeile din PSD Neamț promovează ”Pactul pentru demnitatea femeii” DOCUMENT PDF
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.