Andrei LĂPUŞNEANU
Andrei LĂPUŞNEANU

Un băiat de 16 ani din Piatra-Neamţ a dispărut de acasă, din seara de 4 mai, şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic despre el. Mama lui a sesizat că nu mai este în cameră seara, în jurul orei 18:00, şi a doua zi la prânz a sesizat poliţia.

„Imediat după sesizare au fost demarate verificări stabilindu-se că minorul nu s-a prezentat la programul școlar în ziua de 05.05.2015, iar căutările au fost concentrate atât în zonele și anturajele frecventate de adolescent cât și în spațiile publice, respectiv gară, spital, spații de cazare”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Până în acest moment minorul nu a fost identificat iar astăzi, 7 mai, familia minorului a și-a dat acordul pentru mediatizarea cazului, solicitând sprijinul cetățenilor”.

Când a plecat de acasă, Andrei Ioan Lăpuşneanu şi-a luat cu el telefonul mobil, dar din seara dispariţiei aparatul nu mai sună. Adolescentul n-a lăsat niciun bilet şi nici n-a spus cuiva că ar avea intenţia să fugă în lume. Era îmbrăcat cu o bluză de trening de culoare bleumarin cu inscripția Motocros, pantaloni de trening bleumarin cu dungi gri, tricou portocaliu si adidași având culorile negru, verde și albastru. Andrei este înalt de 1,75 m, are în jur de 75 kg., constituție robustă şi părul șaten tuns mediu.

Cetăţenii care pot oferi orice date care să conducă la găsirea lui sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă 112, la numărul special pentru copii dispăruţi 166.000 sau să se adreseze imediat celei mai apropiate unităţi de poliţie. (C. MIRCEA)