0:00

NEAMŢ / BACĂU: Ce locuri de muncă îşi doresc tinerii?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma unui studiu efectuat în cadrul proiectului “Fabrica de Cariere”, proiect care este derulat în județele Bacău și Neamț, s-au stabilit joburile pe care liceeni le vizează.

Conform rezultatelor parțiale ale cercetării realizate de Asociația Institutul Român de Training și Fundația Centrul pentru Analiză și Dezvoltare Instituțională-Eleutheria 13,64% dintre tineri își doresc să devină medici, 9,66% psihologi, 9,09% polițiști , 7,95%  antreprenori, 7,32% economiști sau 6,82% asistenți medicali. În continuare regăsim printre preferințe (intre 5 si 3%) profesii ca inginer, avocat, hairstyler, farmacist, designer, jurnalist și kinetoterapeut.

Studiul a fost realizat în rândul elevilor claselor a XI-a și a XII-a, în anul școlar 2014-2015, în cca. 30% din instituțiile de învățământ liceal din județele Bacău și Neamț (peste 20 de licee) în cadrul proiectului de consiliere în carieră intitulat ”Fabrica de Cariere”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2017 și implementat de Asociația Institutul Român de Training și Fundația Centrul pentru Analiză și Dezvoltare Instituțională-Eleutheria.

La o vârstă la care alegerile influențează foarte mult viitorul profesional, proiectul “Fabrica de Cariere” urmărește să sprijine tinerii aflați la început de drum prin informare, consiliere și îndrumare.

Până în luna februarie 2015, peste 200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au participat la atelierele de consiliere de grup și webinariile din cadrul proiectului  și au beneficiat de consiliere și orientare profesională. Elevii primesc acces la un program de consiliere constantă și la numeroase materiale informative pe platforma online creată și pusă la dispoziție pentru a sprijini activitatea menționată pe site-ul programului: http://fabricadecariere.ro/

Articolul precedentBOTOŞANI: Petrolul a învins în nordul Moldovei! CLASAMENT
Articolul următorNEAMŢ: FC Ceahlăul riscă depunctarea
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.