Astăzi, 3 aprilie, autoritățile au anunțat la 6 -lea deces, la o persoană la care s-a confirmat infecția cu noul virus, din județul Neamț. Este vorba de o femeie de 60 de ani, internată în ziua de 23 martie în secția Medicină Internă de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Diagnosticul a fost ciroză hepatică activă toxic nutrițională, decompensată global, insuficiență hepatică cronică. Probele i-au fost recoltate pe 25 martie, femeia a murit pe 28 martie și testul a fost anunțat pozitiv pe 2 aprilie. Secția Medicină Internă a fost închisă pentru dezinfecție din 25 martie, după ce cadre medicale au fost suspectate de infecție cu noul virus, iar ulterior cel puțin un medic și o asistentă au fost confirmate pozitive. Pacienta a fost internată în alt sector din spital, iar ancheta epidemiologică va stabili câte alte cadre medicale au fost în contact.

sursa stiri oficiale

Decesul anunțat în această după-amiază este al 122 -lea la nivel național, adică 4% din totalul persoanelor confirmate, 3.183. Au fost declarate vindecate și externate, până acum, 283 de persoane, adică 9% din total.

(C.I.)

Articolul precedentUn cetățean vigilent și-a pârât vecinul că are musafiri dintr-o zonă carantinată
Articolul următorPipirig: Măsuri de prevenire a COVID-19, de sprijinire a persoanelor aflate în izolare și a celor cu vârsta de peste 65 de ani