Neamț: A doua zi consecutivă cu 80 de noi cazuri cu covid. Alți trei pacienți infectați au decedat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 17 septembrie, este a doua zi consecutivă cu 80 de cazuri noi confirmate cu covid în județul Neamț. Rata de infectare a urcat până la valoarea de un caz la mia de locuitori și se înregistrează 20.153 de cazuri în total, de la începutul monitorizării situației de către autorități, la zi.

De ieri și până astăzi, trei pacienți internați au decedat. Este vorba despre o femeie de 44 de ani, care suferea de diabet și obezitate și un bărbat de 81 de ani, cu afecțiuni cardiovasculare și renale, internați în secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Dar și de un bărbat de 61 de ani, cu boli cardiovasculare și care a murit în ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, unde fusese transferat de la SJU Piatra-Neamţ.

În regiunea Nord-Est situația este în felul următor, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică: 225 de cazuri noi sunt în județul Iaşi, 176 în Suceava, 110 în Bacău, 102 în Botoşani şi 101 în Vaslui.

La nivel naţional, astăzi au fost raportate 4.478 de noi cazuri, după 19.108 teste PCR (din care 7.782 în spitale) și 26.960 teste rapide. S-au înregistrat 73 de decese la pacienți cu covid spitalizați. În spitalele din țară sunt 6.727 pacienți cu covid internați, dintre care 180 sunt minori. În secțiile ATI sunt 762 bolnavi internați, dintre care 14 sunt minori, potrivit GCS.

Angela Croitoru

Articolul precedentAcțiune a poliției rutiere din Neamț în cadrul proiectului Zilele Siguranței
Articolul următorFoto. Video. Un bărbat a căzut de la 5 m în casa liftului