Medicii de familie din județul Neamț au primit de la Casa de Asigurări, în luna decembrie a anului trecut, peste 23 de miliarde de lei vechi, adică 2.360.213 lei. Această sumă a fost decontată de către CAS Neamț cabinetelor de medicină de familie cu care se află în relație contractuală pentru activitatea lunii decembrie. Din cele 257 de cabinete de medicină de familie din tot județul, un cabinet din comuna Hangu a decontat cea mai mare sumă la Casă pe luna decembrie, adică 17.748 lei. La polul opus se află un cabinet ce a primit 212 lei luna trecută, următoarea cea mai mică fiind de 3.608 lei. Sume de peste 10.000 de lei au primit de la Casa de Asigurări Neamț 87 de cabinete de medicină de familie.

NEAMȚ: 23 de miliarde pentru medicii de familie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Toate aceste informații au fost publicate pe site-ul CAS Neamț pentru că ne dorim să fim o instituție transparentă. Sumele decontate reprezintă venituri ale respectivelor cabinete de medicină de familie și nu ale medicilor care își desfășoară activitatea în acestea. Din aceste sume, se plătește personalul, utilitățile și toate cheltuielile aferente”, a declarat Radu Firăstrău (foto), directorul CAS Neamț.

În conformitate cu Normele metodologice de aplicare a Contractului cadru, finanţarea medicilor de familie aflaţi în contract cu CAS Neamț se face prin plata „per capita” prin tarif pe persoană asigurată, conform listei proprii de asiguraţi, şi plata prin tarif pe serviciu medical, pentru unele servicii medicale prevăzute în Normele metodologice de aplicare a Contractului cadru. Suma cuvenită lunar medicilor de familie se calculează prin totalizarea sumelor rezultate ca urmare a înmulţirii numărului de puncte ”per capita” şi a numărului de puncte pe serviciu realizate cu valoarea pentru un punct „per capita”, respectiv cu valoarea pentru un punct pe serviciu medical. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentNEAMŢ: Săptămână de bilanț pentru prefectul Angheluță
Articolul următorBACĂU: Avaria s-a remediat, apa revine abia după-amiază
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Na că mă mănâncă pixu’ și inevitabil împart cei 17.748 de lei la 4.4 cât era Euro prin decembrie și-mi dau vreo 3944 de euro, adică vreo 4000 de euro cu rotunjirea aferentă și de bun simț. Cheltuieli lunare într-un dispensar din Hangu, adică pe Valea Muntelui, acolo unde orice pălitură se vindecă, din bătrâni, c-o frecție bună cu său de oaie. 4000 de euro cheltuieli pentr-o lună în care n-ai timp să faci nici măcar o spuzîtură de buze că lucrezi cel mult cinșpe zile. Sper totuși că-n toată mahmurela lu’ decembrie, au pus greșit virgula cei care-au calculat cheltuielile pentru această lună. Îmi permit, astfel, să estimez deja la vreo 8000 de euro cheltuieli pentru vată, motorină, seringi și lemne pentru luna ianuarie. Care sper să n-ajungă printr-un cabinet privat….

Comments are closed.