reclama autocenter

bacau bidoane 01Avaria de pe conducta de la Valea Uzului a fost remediată, duminică seară, în jurul orelor 23, dar apa din aceasta sursă probabil că va ajunge la robinetele băcăuanilor abia în această după-amiază, după cum estimează Compania Regională de Apă Bacău (CRAB). În funcțiune sunt acum doar fronturile de captare din jurul municipiului Bacău, care acoperă cel mult un sfert din necesarul de apă al orașului. CRAB precizează că regimul de furnizare al apei în municipiul Bacău va fi restricționat și marți, 20 ianuarie, după același program, două ore dimineața și două seara, între 6-8 și 18-20.

„Avaria a apărut la îmbinarea a două tuburi ale conductei de fontă cu diametrul de 1.000 mm, pe malul pârâului Uz, la 16 km de barajul Poiana Uzului. Este vorba despre o conductă nouă, aflată de numai patru ani în funcțiune, care nu a creat niciodată probleme până acum. Bănuim că a cedat din cauza că terenul în acea zonă se așează. În prezent, se procedează la umplerea conductei. Este un proces care se face cu mare atenție, pentru că este vorba despre 60 km de conductă care urmează profilul terenului și sunt zone în care presiunea apei poate atinge și 20 de atmosfere. Aerul este scos din conductă și se face loc apei cu grijă, ca să nu apară alte probleme. Umplerea durează o zi și jumătate, după care urmează procedeele de tratare, analizele de laborator, și abia apoi se pompează spre populație”, a declarat Petruș Rădulescu, directorul tehnic al CRAB Bacău.

bacau bidoane 02Avaria a iscat valuri de nemulțumire, mai ales fiindcă era week-end și lumea nu a primit nici un avertisment să își facă provizii de apă. De asemenea, nemulțumire a iscat și faptul că abia duminică seară, la mai mult de 24 de ore după producerea avariei, CRAB a comunicat un program al apei. Directorul Rădulescu spune însă că imediat după producerea avariei a informat principalele instituții cu care colaborează în astfel de situații, respectiv Primăria sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Mass-media au fost lăsate la urmă fiindcă la nivelul CRAB nu există o evidenţă a acestor căi de comunicare.

FOTO: www.desteptarea.ro

 

Articolul precedentNEAMȚ: 23 de miliarde pentru medicii de familie
Articolul următorBACĂU: Noi colegi ai școlarilor – păduchii și varicela
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.