Astăzi, 1 octombrie, în judeţul Neamţ au mai fost confirmate cu covid 205 persoane, potrivit datelor DSP Neamț. Sunt ultimele cifre și un nou record zilnic de persoane nou infectate. Datele publicate la prânz de Grupul de Comuncare Strategică arată că sunt 202 persoane pozitive în Neamț, pe raportarea de dimineață.

Alţi 88 de nemţeni au fost reconfirmați pozitiv, la peste 180 de zile de la prima infectare, în urma testărilor efectuate.

De ieri și până astăzi s-au înregistrat 3 decese la pacienți internați în spitalele din Neamț. Este vorba despre un bărbat de 82 de ani, cu diabet și boli cardiovasculare asociate şi un alt bărbat de 42 de ani, cu obezitate şi diabet, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar și o femeie de 75 de ani, cu diabet și insuficienţă renală cronică, la Spitalul Roman. Nici unul dintre aceştia nu fusese vaccinat împotriva SARS-COV-2, potrivit DSP Neamț.

Situaţia în celelalte judeţe ale Moldovei se prezintă astfel: în Bacău sunt 225 pacienţi pozitivi astăzi (rată de 2,56 cazuri la mia de locuitori), Botoşani 159 de pacienţi nou infectaţi (rată de 3,02 la mie), Suceava are 306 cazuri (3,29 la mie), Iaşi – record cu 521 pozitivi (3,29 la mie) și Vaslui cu 191 de cazuri (3,13 la mie).

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. FOTO: Girov – Ambulanță proiectată în copac, 4 victime
Articolul următorAgapia: Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită la căminul de bătrâni de la Mânăstirea Văratec