Actualizare: Conform informațiilor furnizate de IPJ Neamț, „accidentul s-a produs între o autoutilitară și o ambulanță, conduse de doi bărbați, de 68 de ani, din Piatra Șoimului și 34 de ani, din Piatra Neamț, care circulau din sensuri opuse. În urma impactului, ambulanța a fost proiectată într-un pom”. Conducătorul autoutilitarei și două femei, ambele pasagere în ambulanță, au fost răniți în urma impactului.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în timp ce șoferul ambulanței nu a putut fi testat din cauza leziunilor suferite.

Comunicatul ISU Neamț despre accident îl puteți citi în continuare:

„Accident rutier – tamponare ambulanță SAJ cu 1 autoutilitara – 1 persoană încarcerată, sat/ com. Girov, zona intersecție spre Ștefan cel Mare. ISU NT.

Prin apel la 112, în jurul orei 13:19, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Ștefan cel Mare.

Accidentul rutier s-a produs între o autoutilitară și o autospecială de la SAJ. Ambulanța de la SAJ a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii  cu o autospecială pentru descarcerare,  o autospecială de stingere, o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și patru echipaje cu ambulanțe de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată.
Până la sosirea pompierilor, din ambulantă au fost evacuate trei persoane (medicul și asistenta de pe ambulanță și un pacient)

Conducătorul autospecialei a rămas încarcerat. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor și procedeelor specifice, au scos victima (bărbat 34 de ani) și au predat-o echipajului TIM. Victima a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la echipajele medicale,  ulterior fiind transportată la UPU Piatra Neamț.

Celelalte persoane aflate în ambulanță au fost preluate de echipajele SAJ sosite la locul evenimentului si au fost transportate la spital.

Ulterior, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier”.

Un echipaj de la SAJ Neamț, care transfera o pacientă la Iași, a fost implicată într-un accident grav, cu 4 răniți, astăzi, 1 octombrie, cu puțin înainte de ora 14.

Ambulanța s-a izbit de o autoutilitară la Girov, în intersecția spre comuna Ștefan cel Mare. Din impact, autospeciala a fost proiectată într-un copac, iar șoferul a rămas încarcerat.

Pompierii de descarcerare au intervenit pentru scoaterea ambulanțierului. Deocamdată, nu se știe dacă șoferul autoutilitarei este și el rănit. Echipajele SMURD sunt încă la locul accidentului.

Vom reveni.

C.I.

Articolul precedentVacă scoasă dintr-un canal cu apă după o intervenție de o oră
Articolul următorNeamț – 205 persoane nou confirmate cu covid. Cifre record în toată regiunea Nord-Est