”Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” a fost sărbătorită astăzi, 1 octombrie, şi la căminul de bătrâni „Cuvioasa Nazaria” de la Mănăstirea Văratec. Beneficiarii căminului au primit din partea celor care se ocupă de administrare mai multe surprize, o masă festivă, un tort pe măsură şi un spectacol artistic oferit de un ansamblu folcloric. Angajaţi ai căminului, măicuţe de la Mânăstirea Văratec în frunte cu Maica Filumena, administratorul căminului, au încercat să le ofere bătrânilor momente de neuitat şi de bucurie.

”În fiecare clipă trebuie să arătăm preţuire şi respect pentru vârstnici, să le cerem sfatul, să le acordăm atenţie sau pur şi simplu să stăm de vorbă cu ei. Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este prilejul de a le transmite tuturor celor care trăiesc vârsta înţelepciunii, sentimentele noastre de dragoste, recunoştinţă şi respect. Aş vrea să menţionez că această zi stabilită de către Organizaţia Naţiunilor Unite ca Ziua vârstnicilor se află sub Acoperământul Maicii Domnului. Deoarece în această zi se sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului, o zi foarte importantă pentru creştinii ortodocşi, şi în mod special pentru persoanele în vârstă. 1 octombrie trebuie să fie o zi specială nu doar pentru seniorii noştri şi cei din întreaga lume, ci pentru noi toţi, cei care trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea pentru eforturile şi realizările lor. De ziua seniorilor, vă urăm din toată inima multă sănătate, o viaţă mai bună şi împreună cu generaţiile ce ne urmează, să dăm ani vieţi, şi, mai ales, viaţă anilor!”, a transmis Maica Filumena.

Şi Neculai Nastasă, primarul comunei Agapia a ţinut să transmită un mesaj către beneficiarii căminului de bătrâni din Văratec cât şi către bătrânii comunei: „Îi onorăm, astăzi, pe părin­ţii şi bunicii noştri, cei care ne-au dat viaţă, ne-au înse­ni­nat copilăria, ne-au lumi­nat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentru noi, oricât am fi de puternici. Ziua de astăzi nu este doar o sărbătoare a familiei, ci şi a comunităţii. Îi cinstim pe toţi concetăţenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii, fiindu-le recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi. Respectul faţă de cei îm­povăraţi de ani stă scris în tradiţia poporului român. Este datoria noastră morală să o transmitem mai de­parte. Ziua Internaţională a Per­soanelor Vârstnice ne oferă prilejul de a ne exprima cele mai sincere sentimente de dra­goste, recunoştinţă şi respect faţă de cei pe care îi mai avem, încă, lângă noi”.

C.T. STURZU

Articolul precedentNeamț – 205 persoane nou confirmate cu covid. Cifre record în toată regiunea Nord-Est
Articolul următorFOTO: Bărbat prăbușit cu parapanta, la Ştefan cel Mare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.