pietricica turism

După ce am tras o ocheadă prin județ să vedem care mai este pulsu și cum mai respiră cei aleși sau numiți, am hotărât să ne dăm pe lângă nea Ion Rotaru, dom premare din Alexandru cel Bun, să videm dacă mai are vreo scamă pe rever, ori poate are nevoie de vreun sfetnic la vreme de seară, dar fără damingene, că ne apucăm de politică și uităm de administrație. Și ca să răspundem inerentei întrebări, dar de ce să ne dăm pe lângă nea Ion, aflați mneavoastră, că eroul nostru are cele mai multe pile din regiune. Nu credeți? Stați așa. Fostu mnealui șăf de serviciu e prezident de cejeu? Este. Fostu său secretar este conselieru lui dom prezident? Este. Fostu manager de la comună este prifect câteva zile și în rest suptprefect? Este. Fosta derectoare economică de la primărie o ajuns la cejeu? O ajuns. Deci avem dreptate? Avem.

Dacă prin cejeul cel de toate zilele mai este un pic de agitație, la primărie zici că-i priveghi. Dacă întrebi ceva se ridică din umeri, dacă ceri ceva, tot așa. În afară de nem todom, poți să auzi toate expresiile cu extracție din „nu-i și n-am“, neaoș românești, semn că ori se apropie ceva, ori lumea e obosită. A doua am zice că e oarecum naturală, în timp ce la prima credem că-i legată de buget. Păi, după toate pățaniile întâmplate în ultima vreme, cei de acolo se codesc să se bage la drămuit banii, mai ales că nu se știe pe ce baze o să se facă bugetu și plus de asta, cine o să-l implementeze. Sigur nu-i deloc comod să te știi cu niște ochi în ceafă când e vorba de dat bani, dar până la urmă tot o să trebuiască cineva să-și facă curaj, că doar de asta au fost aleși și numiți. Vorba lui conu Iancu, Zoe, fii bărbată!

Vremuri triste la stadionu de meci. Dacă juniorii s-o dovedit campioni la degajat omătu de pe iarbă, adică un fel de fotbal agricol, cei mari o făcut-o de oaie cu tot cu iarba degajată cu abnegație și-o luat șase goluri de la echipa lui Ogăraru, două de Moș Neculai, două pentru Moș Crăciun și restu ca să aibe de Anu Nou. O seamă de creștini, cu simțul umorului la purtător, ne-o sugerat să vorghim cu șăfu de la Ceahlăul, să înscrie echipa la tenis, dacă tot s-o lichit de cifra asta, cu care ne-am obișnuit de la duduia Halep. Pe de altă parte, dincolo de dume, noi am zice că, cei de la prima echipă au un blazon de onorat și pot să treacă peste sincopa asta. Să se uite la Politehnica Timișorii care o luat opt acasă de la Steaua și în sezonu următor i-o făcut să se treamă de ei. Se poate. E chestie de sânge-n instalație, pentru că nu poți sta năcăjit la nesfârșit. O țuică fiartă și cheptu la înaintare, că aveți cu ce!