0:00

România învinge Ucraina cu 3-0 după un meci fantastic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: România s-a impus de o manieră categorică în fața Ucrainei. 3-0 după golurile semnate de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Este cea mai categorică victorie obținută de România la o ediție a unui campionat European.

Pentru România urmează duelul de sâmbătă, 22 iunie împotriva favoritei grupei, Belgia.

Actualizare: Echipa de start a României: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Coman.

Știre inițială: După o pauză de 8 ani, România revine la Campionatul European de fotbal. Astăzi, 17 iunie, de la ora 16.00, echipa antrenată de Edward Iordănescu va da piept cu Ucraina, într-un meci decisiv pentru șansele tricolorilor de a trece de grupe.

Primul 11 speculat de Gazeta Sporturilor este următorul: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă.

Echipa Ucrainei este considerată favorită, casele de pariuri oferind o cotă României cote în jur de 4.50 (însemnând că cine pariază 10 lei pe victoria României va câștiga ar scoate un profit de 35 de lei dacă tricolorii înving), în timp ce cota naționalei Ucrainei este în jur de 1,95.

Principala explicație pentru această diferență ține de valoarea estimată loturilor. Site-ul de profil transfermarkt.ro estimează valoarea naționale României la aproximativ 92 de milioane de euro, în timp ce Ucraina este cotată la 379 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător ucrainean este jucătorul lui Arsenal Londra, Oleksandr Zinchenko, dar alți 8 jucători ai acestei naționale sunt evaluați la peste 25 de milioane de euro și evoluează în cele mai importante campionate ale Europei.

România vine la Campionatul European după două rezultate dezamăgitoare în amicale, două egaluri 0-0 cu Bulgaria și Liechtenstein. Dar naționala noastră a reușit un parcurs foarte bun în campania de calificare, calificându-se la turneul final neînvinsă în grupa de calificare și cu una dintre cele mai bune defensive din Europa.

În al doilea meci din Grupa E, Belgia va juca împotriva Slovaciei, tot astăzi începând de la ora 17.00.

Partida dintre România și Ucraina se dispută la Munchen, pe Allianz Arena și va fi transmisă în direct de la ora 16.00 pe Pro Tv.

Hai România!

Z.C.

FOTO: ww.frf.ro

Articolul precedentTragedie: Trei morți după un accident produs într-o clipă de neatenție!
Articolul următor740 de posturi vacante în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.